Julkaistu: 04.08.2018 00.00

Toimintakielto ÅIFK:n käsipalloilijalle

Åbo IFK:n pelaaja Isak Lehvonen on antanut positiivisen dopingnäytteen helmikuussa pelatun miesten SM-liigaottelun ÅIFK-Atlas jälkeen. Pelaaja on myöntänyt käyttäneensä lääkettä, joka sisälsi kiellettyä ainetta.

Antidopingasioiden Valvontalautakunta suosittelemana Suomen Käsipalloliitto määräsi Lehvosen kahden kuukauden toimintakieltoon, jonka pelaaja on kärsinyt keväällä 2018.

Pelaaja on vastuussa käyttämistään lääkeaineista ja niiden sallittavuuden varmistamisesta. Pelaaja ei ole tietoisesti hakenut hyötyä urheilussa käytetyllä lääkkeellä ja testin jälkeen urheilijalle on haettu SUEK:ilta (Suomen Urheilun eettinen keskus) erivapaus lääkkeen käyttämiseksi ja se on myös saatu.

Käsipalloseura Åbo IFK kantaa vastuunsa osana tapausta, koska tietoisuuden levittäminen antidopingtoiminnasta on laiminlyöty. Seura on reagoinut tapaukseen ja kaikille edustusjoukkueen, A- ja B-junioreille järjestetään yhteistyössä SUEKin kanssa antidopingluento Turussa torstaina 23.8.

KAMU-lääkehaussa voi tarkistaa lääkkeen tai lääkeaineen sallittavuuden urheilussa. Lääkehaussa voi tarkistaa vain Suomesta saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita. Lääkehaku ei sisällä erityislupavalmisteita. Mikäli haettua lääkevalmistetta ei löydy, käyttäjän tulee olla yhteydessä SUEKiin.

https://kamu.suek.fi/

Mahdollisiin tiedusteluihin ja kysymyksiin aiheesta seuran puolelta vastaa urheilijan valmentaja Aku Kuusisto, 044 5180299.

Seuran uusimmat