A-poikien Team Building-leiri Laitilassa 15.-18.6.2018
Julkaistu: 15.06.2018 00.00

A-poikien Team Building-leiri Laitilassa 15.-18.6.2018

ÅIFK:n A-pojat suuntaavat pitkäksi viikonlopuksi Laitilaan pitämään joukkueen treeni- ja Teambuilding-leiriä. Leiri pidetään Suontakana samoissa maisemissa, joissa aikanaan HC Denniksen edustusjoukkue on pitänyt omia kesäleirejään. Leiri järjestetään 2001 ikäluokalle jo kolmatta vuotta peräkkäin, mutta A-poikien mukana 00-99-syntyneet ovat nyt myös remmissä mukana.

Perjantai 15.6.

Perjantai oli leirillä matkapäivä, jota taitettiin useammassa erässä poikien kesätöiden tahtiin lähtien. Suontaakse saavuttiin klo 16.00 jälkeen ja matkalla käytiin tutustumassa Laitilan virvoitusjuomatehtaan antiin. Leirin ensimmäinen harjoitus pidettiin majoituspaikan viereisellä urheilukentällä: lämmittelyn jälkeen pelattiin jalkapalloa, tehtiin hyppyharjoituksia ja muutamia nopeustreenityyppisiä vetoja.

Treenin ja ruokailun jälkeen joukkue kävi Iäheisellä Laitilan kaupungin yleisellä uimarannalla ja rantasaunalla Mustajärvessä kertomassa "paikallisille" turkulaisia tarinoita. Illalla videotykiltä katseltiin vielä MM-futista Portugalin ja Espanjan välillä.

"Leiri on hyväksi uutta porukkaa kasattaessa! Kaikki on hyviä tyyppejä, mutta tietyllä tavalla tämä yhdistää vielä enemmän uutta porukkaa. Itselle on hyvä päästä pelaamaan myös A-poikien mukana, koska joukkueessa on tarjolla itselleni hieman erilainen ja isompi rooli kuin edustuksessa. Tulee varmasti hyvä nelipäiväinen tällä porukalla!",
pohti edustusjoukkueen laitapelaaja Isak Lehvonen ensimmäisen leiripäivän jälkeen.

Lauantai 16.6.

Lauantaiaamun aamutreenissä klo 10.30 joukkue teki nopeusharjoitteita: erilaisia spurtteja, hyppyjä ja suunnanmuutoksia. Treenin jälkeen käytiin lähilammella uimassa. Ruokailun jälkeen pojat pitivät lepotauon ja iltapäivällä pelattiin perinteinen Suontaka Open-tennisturnaus. Poikien mestaruus kirjattiin Eero Laineelle, mutta perinteiseen malliin valmentaja Aku kirjasi turnauksen voiton nimiinsä.

Päivällisen jälkeen joukkue suuntasi Särkijärvelle saunomaan ja uimaan illaksi. Särkijärven saunalta löytyy komea hyppytorni, jonka ympäristössä pojat kehittivät vesipolttopalloa. Vedessä touhutessa kolme tuntia meni nopeasti, kunnes suunnattiin takaisin Suontaakse iltapalalle ja MM-futiksen pariin. Päivän väsyttämä ryhmä nukahti hyvissä ajoin ennen puolta yötä.

Sunnuntai 17.6.

Sunnuntaiaamun herätyksessä alkoi näkyä kolmannen päivän kuormitus ja aamupalalle asteli toinen toistaan tukkoisempia poikia. Aamun treeninä tehtiin toiminnallisia liikkuvuusharjoitteita ja juostiin läheiselle sorakuoppaan kaivetulle lammelle uimaan. Käsipallo oli taas mukana, joten vesipallot saatiin aikaiseksi myös sunnuntaiaamun uintikeikalla.


Lounaan jälkeen polttava helle pakotti joukkueen muutaman tunnin levolle ennen sunnuntai-iltapäivän heittokisoja. Heittokisoissa virallisina kilpailulajeina olivat keihäänheitto, kuulantyöntö ja kiekonheitto. Heittokisojen voitto kirjattiin vuoren kokoiselle Kalle Kankaanpäälle, jonka keihästuloksesta Röhler voisi vain haaveilla. Lähelle yhteistuloksissa pääsivät kuitenkin myös Miksu Manderoos, Emil Långstedt ja Rasse Norström.

Illalla lämmitettiin Suontaan uusi saunarakennus ja palju samalla MM-futista seuraten. Iltapalan yhteydessä osa pojista lähti Turkuun maanantaiaamun kesätöiden velvoittamina, mutta kymmenhenkinen joukko jäi vielä Laitilaan maanantain aamupäivän viimeistä harjoitusta odottamaan.

Maanantai 18.6.

Viimeisenä leiripäivänä aamun treeninä tehtiin perinteinen mäkijuoksuharjoitus, joka yhdistetään 7m-heittokilpailuun. Kisassa maalien tekeminen on suotavaa, koska heiton epäonnistuessa pääsee juoksemaan noin 50 metrisen mäkijuoksun ennen seuraavaa heittoa. Muutaman epäonnistumisen jälkeen ja väsymyksen kasvaessa myös maalinteko tulee vaikeammaksi. jolloin sekä harjoituksen kuormittavuus ja "ketutuskäyrä" vähintäänkin kertaantuvat. Aamutreenin jälkeen pojat pelailivat vielä tennistä ja käytiin jälleen uimassa sorakuopan lammella.

Lounaan jälkeen pakattiin ja startattiin autot kohti Turkua. Viimeinen kuorma poikia ja varusteita saapui Samppalinnaan klo 15 ja leiri oli saatu päätökseen.

Joukkue jää nyt omatoimijaksolle ja yhteisharjoituksiin palataan taas maanantaina 30.7. koko porukalla! Kesän ajan pojat harjoittelevat oman ohjelmansa mukaisesti ja pitävät kesäajalta harjoituspäiväkirjaa. ÅIFK AP toivottaa hyvää kesää!

Seuran uusimmat