ÅIFK:n B-pojat B-finaalin voittoon Potatiscupenissa 13.-15.4.

ÅIFK:n B-pojat matkasivat Ruotsiin, Alingsåsiin, Potatiscupeniin 12.-17.4.. Matkaan lähdettiin 14 pelaajan, 3 valmentajan sekä joukkueenjohtajan voimin Veritas stadionilta torstai iltana. Matka taittu mukavasti kahdella minibussilla, joiden kanssa ajettiin Tukholmasta pelipaikoille Alingsåsiin.

Perjantai 13.4.2018

Turkulainen rytmiryhmä aloitti maihinnousunsa Tukholmaan aikaisin aamulla kello 6.10 Ruotsin aikaa. Autot täynnä unisia teinejä matkattiin noin tunnin ajomatkan päähän Scandic Västeråsiin aamupalalle. Aamupalan jälkeen autot käänsivät keulansa kohti Alingsåsia, jonne matka lopulta taittui kahden pysähdyksen taktiikalla. Kohteeseen saavuttiin 13.39 paikallista aikaa.

Västeråsissa joukkue tutustui Potatiscupin Cupcentreen, lähialueen urheilupaikkatarjontaan ja lounas syötiin pikkukaupungin keskustassa. Lounaan jälkeen edessä oli lepoa ja ajantappoa klo 20.15 odottavaa iltapeliä varten.

ÅIFK-Torslanda HK 20-13 (8-5)

Turnauksen ensimmäinen ottelu oli edessä klo 20.15 paikallista aikaa Torslandaa vastaan. Turnauksessa A-poikien (01-02) pelit pelattiin Vårgårdan urheiluhallissa, joka sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä Alingsåsissa. Pojat tulivat otteluun vahvasti ja ottivat nopeasti 6-3 johdon ensimmäisellä kymmenellä minuutilla. Toinen kymmenminuuttinen tuhlailtiin paikkoja hyökkäyksessä, mutta korkea puolustus piti vastustajan kurissa. Puoliajalle mentiin IFK:n 8-5 johdossa.

Myös ottelun toinen puolikas mentiin ÅIFK:n hallinnassa ja aktiivisella puolustuksella päästiin kontraamaan useita helppoja maaleja ylikentän. Lopputulos kirjattiin vahvan esityksen jälkeen 20-13 ÅIFK:n voitoksi. Hyökkäyspäässä Eero Laine pyöritti vastustajaa miten halusi ja heittokone Karttusen pommit tuntuivat olevan vastustajalle lähes mahdottomia pysäyttää. Vastustajan taso ei tosin päätä huimannut, mutta lauantaina edessä olevissa otteluissa on nähdyn perusteella isokokoisempaa ja kovempaa vastusta luvassa.

ÅIFK maalintekijät: Eero Laine 7, Emil Långstedt 4, Jonne Karttunen 3, Rasmus Norström 3, Mikael Pesonen 2, Cajus Maskula 1.

Majoituspaikassa koululla Alingsåsin keskustassa hiljaisuus tuli puolen yön aikaan ja matkapäivän uuvuttamat pelimiehet keräsivät voimia kohti seuraavan päivän pelejä.

Lauantai 14.4.

Lauantaiaamuna herätys koettiin klo 9.00 paikallista aikaa ja joukkue matkasi aamupalalle turnausruokalaan. Aamupalan jälkeen tehtiin pikainen tutustumiskierros läheiseen Stadium Outlet myymälään ja pojat aloittivat aggressiivisen rahankerjäyksen vanhemmilta sunnuntaipäivän ostoskeikkaa varten. Ajantapon jälkeen joukkue suuntasi taas kohti Vårgårdan urheilukeskusta kohti aamupäivän peliä.

ÅIFK-Lysekil HK 16-19 (8-9)

ÅIFK tuli otteluun vahvasti korkealla puolustuksella, hyvällä heittopelillä ja vauhdikkailla kontrahyökkäyksillä ottaen nopeasti 5-2 johdon pelistä. Ensimmäisen puoliajan viimeinen kymmenen minuuttia Lysekilin matala ja isokoinen 6-0 puolustus piti ÅIFK:n hyökkäykset kurissa, koska ÅIFK:n heittäjiltä puuttui hieman uskallusta takaheittoihin. Puolustus kuitenkin säilyi hyvällä tasolla ja puoliajalle mentiin 8-9 tappioasemassa.

Toisen puoliajan alkuun ÅIFK tuli jälleen hyvällä ryminällä ja ottelu pysyi tasaisena, kun ÅIFK:n oikeakätisistä heittäjistä Emil Långstedt löysi heittonsa paukuttaen 3 maalia takaa ison puolustuksen yli. Lysekil vei kuitenkin omansa vahvan pelinrakentaja Jonathan Engströmin johtaessa vastustajan hyökkäyspeliä ja rakentaessa pelipaikkoja isokoiselle viivapelajalle.. Turhasta pojasta ei missään nimessä ollutkaan kyse, sillä kyseinen pelintekijä on tehnyt ensi kaudeksi sopimuksen myös Elitserieniä pelaavan Lugin miestenjoukkueen kanssa. Lopputulos tasaisen ja tasokkaan ottelun jälkeen 16-19 tappioon. Kovia pelejä Ruotsiin tultiin hakemaan ja semmoinen heti lauantaiaamusta myös saatiin!

ÅIFK:sta pelipäällä oli jälleen vasenkätinen kultakutri Eero Laine, joka keräsi myös kotiyleisen suosionosoitukset puolelleen viedessään vastustajan puolustusta liikkeillään ja hämmentämällä vastustajan maalivahtia heittorepertuaarillaan.

ÅIFK maalintekijät: Eero Laine 5, Emil Långstedt 4, Jonne Karttunen 3, Vidar Lepola 1, Cajus Maskula 1, Mikael Pesonen 1, Benjamin Fellman 1.

Karlskrona Handboll 1 - ÅIFK 20-7 (9-3)

B-poikien viimeinen lohko-ottelu launtaina klo 17.00 päättyi rumaan tappioon Karlskronaa vastaan. Kentälle asteli heti ottelun alusta kaksi täysin erinäköistä joukkuetta. ÅIFK rakensi ensimmäisellä puoliajalla hyviäkin maalipaikkoja, mutta tänään pallot eivät olisi uponneet edes jalkapallomaaliin. Toisella puoliajalla ÅIFK:n mollivoittoinen peli jatkui. Kun hyökkäyksessä ei mikään uponnut alkoivat päät painua ja puolustukin oli pelin loppupuolella avonaista. Puhtaat paperit kirjataan Vidar Lepolalle loppuun asti pelaamisesta ja Eero Virtaselle hetkittäin erinomaisesta maalivahtipelistä.

"Se oli vaan niin sanottu ohipeli. Pallot eivät uponneet ja siitä tuli selkeästi turhautumista, joka johti aika huonoon kierteeseen. Kaksi ekaa peliä olivat hyviä, tämä on vain syytä unohtaa. Huomenna jatketaan uudella sykkeellä!",
pohti joukkueen valmentaja ja kaiken kokenut liigapelaaja Andreas Nyström ottelun jälkeen.

ÅIFK maalintekijät: Benjamin Fellman 2, Vidar Lepola 2, Emil Långstedt 1, Eero Laine 1, Rasmus Norström 1.

Ilalla joukkue vietti vapaa-aikaa ja pojat tutustuttivat valmennuksen luokkahuoneen videotykiltä muotipeli Fortniteen. ...valmennus päätyi kuitenkin nopeasti vaihtamaan videotykille Valioliigatason jalkapalloa. Hiljaisuus koitti klo 24.00 ja valmistautuminen sunnuntain peleihin on siis alkanut.

Sunnuntai 15.4.

Sunnuntaina B-pojat aloittivat urakkansa B-loppupeleissä. Poikien alkulohkosta numero 3 kolmanneksi sijoittunut joukkue pelasi aamulla yhden puolivälieräottelun enemmän, joten tiedossa oli parhaimmillaan kolmen ottelun urakka sunnuntaille.

ÅIFK - IFK Hammarö 20-12 (14-6)

ÅIFK aloitti jatkopelinsä sunnuntaiaamuna klo 11.45 B-loppupelien puolivälierällä ykköslohkon neljänneksi sijoittunutta Hammarö:ta vastaan. Ottelu alkoi ÅIFK:n kannalta yskähdellen ja viiden minuutin kohdalla oltiin vielä tasatilanteessa 2-2 ÅIFK:n tuhlaillessa vapaita maalipaikkojaan rimoihin. Tämän jälkeen turkulaiset painoivat kaasua ja repivät nopeassa tahdissa 9-5 johdon. Tästä poikien vauhti vaan kiihtyi ja Samuel Edbergin muuratessa maalinsa umpeen B-pojat repivät puoliajalle 14-6 johdon. Toinen puoliaika oli lähinnä pelailua ja viimeisellä vartilla jaettiin peliaikaa myös sitä vähemmän saaneille. Loppuhetkillä "takaheittäjä" Mikael Pesonen nähtiin ominaisimmalla pelipaikallaan pelintekijänä.

"Samu pelasi maalissa hyvän matsin ja puolustus oli hyvällä tasolla. Vastustaja toki oli aikalaisen heikko. Pääsimme kierrättämään jengiä ja nyt vain kohti välierää!",
pohti joukkueen taktiikkavelho Valto Kuusisto välittömästi ottelun jälkeen

Vidar Lepolan
taidonnäyte ottelusta: Selän takaa, väärän suuntaan ja 360 astetta. Tuomarit viheltävät pelin liian aikaisin poikki ja Eero Laine laittaa pilkun varmasti sisään.

ÅIFK maalintekijät: Eero Laine 7, Vidar Lepola 3, Emil Långstedt 3, Benjamin Fellman 2, Saska Soini 1, Jonne Karttunen 1, Mikael Pesonen 1, Robin Keto 1, Cajus Maskula 1.

KFUM Trollhättan - ÅIFK 17-20 (8-8)

Nopeasti hallilla nautitun mauttoman, myöhässä saapuneen ja kylmän pastalounaan jälkeen edessä oli 14.45 alkanut B-välierä Trollhättania vastaan. Nopean vastustaja-analyysin jälkeen havaittiin edessä olevan ns. David-Goljat-henkinen kamppailu, kun hallille asteli lauma isokokoisia punapaitoja.

Ottelu alkoi ÅIFK:n kannalta vahvasti ja pojat ottivat nopeilla hyökkäyksillä ja Eero Virtasen ihmeteoilla maalissa 1-4 johdon. Tämän jälkeen kuitenkin vastustajan isokoinen vasen pakki pääsi pelin juoneen kiinni ja toi läpiajoilla sekä kaukoheitoillaan "peikkohatut" otteluun mukaan. Erän viimeiset kymmenen minuuttia mentiin maali-maalista-juonella ja puoliajalle 8-8 tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun ÅIFK lisäsi jälleen tempoa ja otti uudelleen neljän maalin johdon 9-13. Tästäkään vastustaja ei hätkähtänyt vaan niinikään miehen mitat täytättänyt oikea pakki survoi maaleja turkulaisten lävitse. Kymmenen minuuttia ennen loppua peli oli kutkuttavassa 15-15 tilanteessa. Loppuhetkillä ÅIFK:n poikkeuksellisen korkea puolustus teki töitä eläimellisesti ja ÅIFK pääsi kontraamaan kolmen maalin kaulan. Lopputulos kirjattiin 17-20.

"Puolustimme poikkeuksellisen korkealta ja kurinalaisesti. Tänään se oli ainoa toivomme jättiläisiä vastaan ja se toimi hienosti. Kärppä oli myös maalissa maaginen ja juoksimme jäteiltä jalat alta. Nyt nopea nollaus ja tunnin päästä kohti B-finaalia!",
pohti joukkueen tsemppivastaava ja kaiken käsipallossa kokenut Andreas Nyström ottelun jälkeen.

ÅIFK maalintekijät: Mikael Pesonen 5, Emil Långstedt 4, Eero Laine 4, Vidar Lepola 2, Jonne Karttunen 2, Saska Soini 2, Benjamin Fellman 1.

ÅIFK - Karlskrona Handboll 2 18-14 (8-6)

Turnauksen viimeisessä pelissä B-finaalissa vastaan asettui Karlskrona Handbollin kakkosjoukkue. Ottelusta muodostui kahden väsyneen joukkueen taktinen kamppailu. Otteluun latautunut ÅIFK otti laadukkaalla puolustuksellaan ja kontrillaan 6-3 johdon. Erityisesti oikea laituri Jonne Karttunen juoksi vastustajilta monesti karkuun tehden joukkueelle arvokkaita helppoja maaleja. Puoliajalla happea ottamaan mentiin 8-6 tuloksella.

Ottelun edetessä väsymys vain kasvoi ja tahdon taistelu virheitä vastaan kävi kiivaana. ÅIFK kuitenkin näytti valtavaa taistelutahtoa hyökäten joukkueena ja puolustaen uhrautuvasti viimeisillä voimillaan. ÅIFK kuitenkin piti johtonsa hyvällä koko joukkueen hyökkäyspelaamisella ja puolusti uhrautuvasti viimeisillä voimillaan. Maalissa Eero Virtanen leikki taas jumalaa ottelun tärkeimmillä hetkillä. Väsyneen, mutta tasokkaan B-finaalin jälkeen lopputulos kirjattiin lukemiin 18-14. ÅIFK kruunasi hienon turnauksen B-loppupelien kultaisiin mitaleihin ja pääsi suihkuun popittamaan Dirlandaata.

"Ottelu oli meille epätyypillistä kävelypeliä, koska kaksi aivan viimeisillä voimillaan pelaavaa joukkuetta taisteli B-finaalin voitosta. Pojat säilyttivät hyvin malttinsa ja keskittymisen myös erittäin väsyneinä. Peli näytti 70-luvun käsipallolta hetkittäin, onneksi laji on muuttunut siitä. Päästiin kuitenkin fiksusti etenkin alussa kontraamaan myös niitä helppoja maaleja, vaikka ei turhia juoksuaskeleita otettukaan. Voittaminen on keskimäärin kivempaa!",
pohti joukkueen tekninen analyytikko Valto Kuusisto pelin jälkeen.

ÅIFK maalintekijät: Eero Laine 4, Benjamin Fellman 4, Jonne Karttunen 4, Vidar Lepola 3, Emil Långstedt 3.

Valmennus palkitsi joukkueen pelaajista Eero Laineen otteluiden jälkeen turnauspaidalla. Eeron panos joukkueen hyökkäyspään pelinluomisessa ja rytmittämisessä oli maalien lisäksi tärkeää joukkueelle. Laine voitti myös kotiyleisön suosion monipuolisella heittorepertuaarillaan, jolla pitkätukka huijasi useampaa vastustajan maalivahtia. Myös turnauksen aikana puolustuspäässä Eero näytti vasureiden sittenkin osaavan puolustaa.

Sunnuntai-iltana joukkue matkusti ruokailun jälkeen Ulricehamniin Skottesgården-mökkikylään, koska pelien venymisen vuoksi sunnuntai-iltalaivaan ehtiminen ei olisi enää onnistunut. Illalla pojat viettivät vapaa-aikaa pelaillen muotipeli Fortnitea ja keskittymällä värikkäiden stoorien kerrontaan. Illalla hiljaisuus koitti puolenyön jälkeen paikallista aikaa.

Maanantai 16.4.

Maanantaipäivä oli varattu matkapäiväksi kohti Tukholmaa. Mökkikylä Skottesgårdenissa nautitun aamupalan jälkeen jengi hyppäsi minibusseihin ja aloitti jäljellä olevan nelituntisen paluumatkansa kohti Tukholmaa.

Tukholman ulkopuolella Kungens Kurvanissa B-pojille oli varattu tunnin mittainen sessio sisätrampoliinipuisto Bouncessa. Tunnin verran trampoliineilla hyppien ja polttopalloa koko porukalla pelaten sai jalat hyvin liikkeelle pitkän bussimatkan jälkeen.

ÅIFK BP Bounce trampoliinipuistossa 16.4.2018

Dodgeball koko joukkueen voimin.

Tämän jälkeen bussit suuntasivat Tukholman satamaan ja ajettiin laivaan sisälle ja siitä kohti Turkua. Kotikaupunkiin joukkue palasi tiistaiaamuna ja onnistunut turnausreissu saatiin pakettiin. Nyt uudella tarmolla vielä kohti joukkueen kevään viimeisiä pelejä!