Pojat A, Miesten 1. divisioona

ÅIFK Akkupojat - Grankulla IFK  30 - 26

Samppalinnan palloiluhalli

ÅIFK Akkupojat - Grankulla IFK 30-26 (12-13)

ÅIFK Akkupojat kohtasivat miesten 1.divisioonan syyskauden viimeisessä ottelussaan Grankulla IFK:n. Granin miehistövajeen vuoksi kertaalleen siirrettyyn otteluun saapui tälläkin kertaa ohuehko kahdeksanhenkinen kauniaslaisryhmä. Hieman jouluisen tahmean esityksen jälkeen pisteet jäivät Turkuun lukemin 30-26 ja turkulaiset nousivat divarissa jo neljänneksi.

Ottelu alkoi Grankulla IFK:n hallinnalla ja vähämaalisen alun jälkeen vieraat johtivat lukemin 4-7. Akkupoikien pelaajisto hukkasi kukin vuorollaan pallon joko hyökkäyspäähän juostessa tai viimeistään hyökkäyspäässä. Akkupoikien tiivis puolustus ja erinomaisen ensimmäisen puoliajan Akkupoikien maalilla pelannut maalivahti Samuel Edberg pitivät kuitenkin turkulaiset mukana pelissä. Vahvan pelin pelannut ja vuonna 2001 syntynyt Edberg pääsee myös ensimmäistä kertaa osallistumaan P00-maajoukkueen mukana viikonloppuna pidettävälle maajoukkueleirille

Vartin pelailun jälkeen palloon löydettiin viimein sopiva määrä pihkaa ja syötöt alkoivat löytämään omille. Seuraavat neljä maalia merkattiinkin turkulaisille, kun Mikael Manderoos kontrasi Akkupojat ensimmäisen kerran ottelussa johtoon lukemiin 8-7. Puoliajalle kuitenkin pienessä vierasjohdossa 12-13.

Puoliajalla joukkuepelissä takaisin ruotuun sopinut Akkupojat tuli kentälle sisuuntuneena ja juoksi viisi ensimmäistä maalia pakottaen granilaiset aikalisälle lukemissa 17-12. Läpi puoliajan 4 maalin johtoasemassa pelannut Akkupojat ei päästänyt enää nuoria kauniaslaisia uhkaamaan ottelun voittoa, vaikka kertaalleen ulosajon aikana ero kaventuikin hetkellisesti kahteen maaliin. Akkupoikien tiivis ja isokokoinen keskipuolustus vei vastustajan pelihuumorin kokonaan ja nuorten Granipoikien turhautuminen alkoi näkymään suunsoittona. Viivarikkeet ja harhasyötöt estivät lopulta Akkupoikien suurinnumeroisemman ylijuoksun myös toisella puoliajalla. Loppulukemat lopulta selkeästi 30-26 turkulaisille.

Akkupoikien parasta esitti vahvan ensimmäisen puoliajan maalillaan pelannut Samuel Edberg. Myös Toffe Nyström dominoi kenttää kahdessa päässä liigavuosiensa tapaan heittäen kuusi maalia ja johtaen nuorten Apoikien kanssa keskipuolustusta. Mikael Lundin painoi raiteitaan pitkin oikealta pakilta kuusi maalia, väläytellen muutamaan otteeseen myös ilmavaa tasajalkahyppyheittoaan. Grankulla IFK:n vaarallisin pelaaja oli kuusi maalia toisella puoliajalla kikkaillut vasen laitapelaaja Emanuel Holfve, joka kirjautti koko ottelussa laidaltaan kahdeksan täysosumaa.

Akkupojat ja A-pojat jäävät nyt joulutauolle. A-pojat jatkavat pelejään tammikuun alussa, kun keskiviikkona 9.1.2019 Atlas saapuu Samppalinnaan. Akkupoikien pelit jatkuvat lauantaina 12.1. Siuntiossa vierasottelulla.

ÅIFK Akkupojat – Christoffer Nyström 7, Mikael Lundin 6, Daniel Eriksson 4, Mikael Manderoos 3, Jussi Brummer 3, Jonathan Rehnberg 3, Niko Heinonen 2, Valto Kuusisto 1, Saska Soini 1.
Grankulla IFK – Emanuel Holfve 8, Jere Kantee 7, Axel Nyström 4, Alexander Gumbler 3, Daniel Heimberg 2, Kristoffer Bång 1, Jonathan Almark 1.

Varoitukset: ÅIFK Akkupojat – 3: Brummer, Kankaanpää, Rehnberg. Grankulla IFK – 2.
Ulosajot: ÅIFK – 2: Brummer, Lundin. Grankulla IFK – 2.

Yleisö: 25.
Ottelupöytäkirja

30 - 26

Grankulla IFK
12 - 1318 - 13
2'VaroitusKankaanpää Kalle
9'MaaliBrummer Jussi
16'MaaliManderoos Mikael
17'MaaliManderoos Mikael
31'MaaliHeinonen Niko
32'MaaliHeinonen Niko
35'VaroitusBrummer Jussi
44'MaaliManderoos Mikael
44'MaaliBrummer Jussi
47'MaaliBrummer Jussi
59'MaaliSoini Saska
59'UlosajoBrummer Jussi