Uudenvuoden mukana uusia haasteita Åbon minipojille
Julkaistu: 01.01.2018 00.00

Uudenvuoden mukana uusia haasteita Åbon minipojille

Viime syksynä mini pojista ja mikroista koottu 2009-2010-syntyneiden poikien joukkue valmistautuu tulevaan kevääseen loppiaisena Kauniaisissa järjestettävässä Grani mini cupissa. Elokuusta lähtien yhdessä treenannut poikaryhmä koostuu noin 15 pojasta, jotka ovat syntyneet vuosina 2008-2010. Pojat treenaavat kerran viikossa Lausteen koululla. Viime elokuussa osa pojista pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran turnauksessa pelaamista kun silloinen mikro-joukkue osallistui minien sarjaan perinteisessä GANT Beach Cupissa Turun Ekvallan uimarannalla. Vaikka joukkueen jäsenet olivat pahimmillaan neljä vuotta vastustajiaan nuorempia, ei sen annettu haitata ja osa pelaajista pääsi jo väläyttämään taitojaan, joita edellinen vuosi oli treenattu.Tyytyväisiä mitalisteja sateisella Ekvallan uimarannalla Beach cupin jälkeen elokuussa 2017

Loppiaisena 6.1.2018 Kauniaisissa järjestettävästä Grani Mini Cupista tulee Mini poikien ensimmäinen yhteinen turnausreissu. Matkaan lähdetään omilla autoilla, jotta perheetkin pääsevät mukaan. Samalla pojat saavat ensimmäiset kokemuksensa Kauniaisten omasta "Painajaisten Luolasta", josta vastustaja harvoin lähtee mukanaan kaksi pistettä. Onneksi minien turnauksessa ei vielä lasketa pisteitä. Päivästä tulee pitkä, sillä pojille on merkattu ensimmäinen peli jo kello 8.00, joka tarkoittaa vähintäänkin todella aikaista lähtöä kotoa Turkusesta. Kuitenkin siitä asti kun turnauksesta puhuttiin ensimmäisen kerran, jokainen lapsi ja vanhempi on ollut innoissaan.

-On tärkeää, että pojat pääsevät näkemään muita joukkueita ja parhaassa tapauksessa luomaan uusia tuttavuuksia. Valmentajan näkökulmasta on mielenkiintoista nähdä millä tasolla muut saman ikäluokan joukkueet ovat ja onko pelaajia yhtä paljon kuin meillä, toteaa minejä toista vuotta valmentava Mikael Talka.

Vuosi 2017 päätettiin koko perheen yhteisillä treeneillä, jotka muuttuivat nopeasti leikkimielisestä pallottelusta vakavaakin vakavammaksi aikuisten ja lasten väliseksi mittelöksi, joka loppujen lopuksi päättyi vanhempien tappioksi. Treenin päätteeksi napattiin uusi joukkuekuva ja herkuteltiin mehulla ja pikkupurtavilla. Lisäksi pojat saivat hieman erilaiset diplomit kuin yleensä: joulupiparit jotka oli kuorrutettu IFK:n logolla! Niin kotiväki, pojat, kuin valmennuskin pääsi joululomille suut makeana.Vuosi 2017 saatiin pakettiin perinteisillä koko perheen treeneillä. Alkulämmittelynä pelattu jalkapallopeli oli poikien juhlaa alusta loppuun!

Mini pojat treenaavat tiistaisin Lausteen koululla (Raadinkatu 7, 20750 Turku) klo 18-19. Valmentajina ÅIFK:n B-pojissa pelaavan Mikaelin lisäksi toimivat pitkän linjan käsipalloilijat Kristo Aho ja Joakim Kvarnström. Minien treeneissä harjoitellaan käsipallon perusteita eli pallon heittämistä ja kiinniottamista sekä pomputtamista. Lisäksi kehitetään poikien motorisia taitoja joihin kuuluvat mm. juokseminen, hypyt ja loikat, kuperkeikat sekä muut lajit kuten jalkapallo ja koripallo.

-Tavoitteena on, että vaikka pojat eivät tulevaisuudessa pelaisikaan käsipalloa vaan valitsisivat päälajikseen jonkin muun urheilun muodon olisi alakoulunaikaisesta käsipalloharrastuksesta hyötyä siinäkin. Käytännössä treenaamme sellaisia motorisia taitoja, joita ei pitäisi enää joutua opettamaan vanhemmille juniorille. Näin ehkäisemme tulevan nopean kasvuvaiheen loukkaantumisia ja tulevina vuosina jää aikaa lajinomaisemmille treeneille, Mikael kertoo.

Valmennuksessa käytetään ruotsalaisia ja saksalaisia alakouluikäisten urheiluvalmennuskoulutusten materiaaleja, jotka ovat selvästikin tuottaneet hedelmää monien urheilulajien saralla. Materiaalit jaetaan kahteen teemaan: Yleinen koordinatiivinen ja motorinen taitavuus sekä lajispesifinen perustekniikka. Käsipallotaidoista poikien kanssa treenataan pallonkäsittelyä,pallon kanssa "käyttäytymistä" eli sitä miten pallo on kentän tärkein esine, puolustusta sekä perussääntöjä: kolme askelta pallon kanssa, kaksoiskuljetus yms. Koko minien valmennussuunnitelma löytyy täältä.

Kaikkein tärkeimmät asiat, joita poikien kanssa treenamisessa painotetaan ovat kuitenkin pelaamisen ilo, oppimisen hauskuus ja reilu yhteishenki!


Minien toimintaan mukaan voi ilmoittautua joukkueenjohtajalle

Joukkueenjohtaja Erika Dalén

0404859756

erika.dalenlehtonen@gmail.com

tai jollekin valmentajista. Kaikkien toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Minien valmennus kiittää kuluneesta vuodesta ja kääntää katseensa tulevaan vuoteen toivottaen hyvää ja käsipallorikasta uutta vuotta!

Seuran uusimmat