D-tytöt Irsta Blixtenissä
Julkaistu: 09.04.2018 00.00

D-tytöt Irsta Blixtenissä

ÅIFK:n DT05/06 saapui Tukholmaan perjantai aamuna 6:30 hyvin (lyhyesti) nukutun yön jälkeen. Matka jatkui satamasta välittömästi kohti Västeråsia ja Irsta Blixten-turnausta.

Matkalla Västeråsiin pysähdyttiin Kistaan Hotelli Victoria Towersiin jo ”perinteiselle” aamiaiselle. Turnauksen ensimmäinen ja perjantain ainoa ottelu olisi vasta klo 18:24 joten aikaa oli runsaasti mutta mielet paloivat nopeasti matkaan sillä aikaa mentiin kuluttamaan Västeråsin vesipuistoon nimeltään Kokpunkten Actionbad!

Liukumäkien ja kiipeilyseinien kanssa luppoaika kuluikin mukavasti. Vesipuiston jälkeen lähdetiin lounaalle perinteiseen tapaan eli paikkana oli Ikea Erikslundin ostoskeskuksessa. Lounaan jälkeen oli halukkailla hetki aikaa shoppailla ja sitten siirryttiin majapaikalle, Good Morning Hotel Västeråsiin. Majoituksen kanssa kävikin hyvä tuuri, sijainti ihanteellinen 15-20 min kävelymatkan päässä ABB Arenalta jossa kaikki pelimme tulisivat olemaan.


Kävelymatka hotellilta ottelupaikalle

Valitettavasti varsinaisia valmentajia ei tällä kertaa yllättävien tuplabuukkausten takia mukaan päässyt ja joukkueenjohtaja & huoltaja saivat kontolleen tämän toimen. Ja uusi ura alkoikin hienosti, perjantain ottelussa kaatui IK Baltichov komeasti 13-6 loistavalla ja tiiviillä puolustuksella sekä aktiivisella hyökkäyksellä ja maalintekijöitäkin oli kuusi.


Voiton jälkeen..

Ottelun jälkeen syötiin järjestäjien tarjoama päivällinen joka oli eräänlainen versio pyttipannusta...ehkä.. Ruokailun jälkeen siirtyminen hotellille, tytöt suihkun jälkeen touhusivat keskenään ja menivät ajoissa nukkumaan.


Valmistautuminen ottelupäivään alkanut!

Lauantain ensimmäinen ottelu oli vasta klo 12:40 ja tytöt saivat kerätä voimia nukkumalla pitkään. Hyvän aamiaisen jälkeen lähtö pelipaikalle ja vastaan asettui Huddinge HK. Huddinge olikin sitten kova luu. Parhaamme mukaan laitoimme kampoihin mutta lopulta Huddinge oli parempi maalein 6-13. Heillä oli selvästi kova porukka, pääsivät semifinaaleihin asti missä sitten hävisivät koko ikäluokan voittajalle GT Söderille.

Toiseen peliin tytöt lähtivät sisuuntuneina. Vt. valmennusjohto oli etukäteen käynyt katsomassa NKIK:n pelin ja osasi hieman kertoa tytöille ketä ja mitä tulossa vastaan. Tämä auttoi ja ottelusta tuli äärimmäisen tasainen ja se päättyi lopulta 10-10. Tasapeli riitti lohkon kakkossijaan ja aamulla olisi edessä A-loppusarja! Tässä ottelussa saimme isoa apua kannustuksen muodossa rakkaalta kilpakumppanilta kotoa eli Sjundeå IF:n D05 tytöt tukijoukkoineen hurrasivat meille kuin omilleen. Suuri kiitos SIF!


Osa omista kannustusjoukoista!

Ilta meni tytöiltä hengaillessa hotellilla, edes järjestäjien disko ei kiinnostanut kuin hetken ja vain muutamaa tyttöä. Voimia kerättiin tulevaa A-loppusarjaa varten joka etenisi ”voitto tai kotimatka”-periaatteella.

Aamu valkeni ja aamiaisen jälkeen siirryttiin ABB Arenalle päivän koitoksia varten. Vastaan asettui oman lohkonsa puhtaalla pelillä voittanut Skövde HF. Peli alkoi tasaisesti, vuoroin johdossa. Pelin ollessa tasan viimeisellä minuutilla Skövde sai hieman ehkä kyseenalaisen (ainakin meidän mielestä!) rangaistusheiton ja sai tehtyä maalin...valitettavasti siis voittomaalin ja tyttöjen turnaus loppui näin ensimmäiseen pudotuspeliin.

Valnennus/joukkueenjohto/mukana olevat vanhemmat ovat ylpeitä tytöistään.

Kaikki meni matkalla todella hienosti, sekä kentän ulkopuolella että kentällä. Annettuja ohjeita ja määräaikoja noudatettiin hyvin. Toki putoaminen ensimmäisessä A-loppusarjan ottelussa kovasti tyttöjä korpesi, sen näki ja kuuli kyllä; paukkuja olisi ollut vielä jäljellä mutta aina se pallo ei pompi niin kuin pitäisi.

Vähintään 100% annettiin jokaisessa pelissä ja se on tärkeää. Tytöt ottivat paljon iskuja vastaan ja vaikka näki että sattuu niin paljon että kyyneleet olivat silmissä niin vaihtoon ei haluttu, haluttiin pelata. Toki iskuja myös annettiin takaisin mutta yleisesti ottaen siistimmin pelasimme.

Joukkue oli taas Joukkue, isolla J:llä. Niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Näiden tyttöjen ja tukijoukon kanssa kelpaa reissata.

Kiitos tytöt, olemme ylpeitä teistä!

Miikka & Erika


Seuran uusimmat