Åbo IFK:s damer bygger ny grund med divisionslag
Julkaistu: 18.05.2018 00.00

Åbo IFK:s damer bygger ny grund med divisionslag

ÅIFK:s damer, som ifjol kämpade om brons avslutade denna säsong grundserien på sjätte plats. På våren upplevde den smala truppen flera bakslag och skador, vilka gjorde att laget inte kunde nå medaljspel. Det att laget haft för få damspelare och därtill ännu luckor i junioråldersklasser, har gjort en meningsfull tävlingsverksamhet alltför utmanande och påfrestande.

Som ett steg i ledet mot föreningens mål att i framtiden ha både FM-serielag och akademilag, dvs. ett divisionslag med uppgift att stöda elitlaget, har ÅIFK startat ett divisionslag för damer, som på sikt ska utvecklas till ett stöd för tävlingsverksamheten. Detta innebär att ÅIFK under nästa 2018-19 inte har ett FM-serielag för damer, utan föreningen arbetar på sikt för att bygga åtminstone två lag med bredare bas.

ÅIFK har börjat lagbygget för ett divisionslag med ett tjugotal spelare och kunniga och erfarna tränare.

På herrsidan har ÅIFK seniorer i elitlag, divisionslag och oldboys, vilket är ett resultat av engagemang och intresse på alla nivåer. Detta utgör också grunden för utvecklingen av damhandbollen i föreningen på sikt.

Seuran uusimmat