C-pojkarna på Lidingö Cup
Julkaistu: 04.09.2017 00.00

C-pojkarna på Lidingö Cup

C-pojkarna deltog i försäsongsturneringen Lidingö Cup som spelades det första veckoslutet i September. Turneringen har länge varit populär bland spelarna och ledarna i laget, och även i år fick laget ta del av en välorganiserad och rolig turnering. Ledarna var dessutom överens om att turneringsmaten var den bästa de nånsin fått. Ett stort tack alltså till Lidingö SK för turneringen (och maten)!

Under lördagen spelades tre gruppspelsmatcher. För motståndet stod HK Silwing/Troja, Täby HBK samt Vallentuna HK. Alla tre matcher var tuffa och jämna men pojkarna lyckades inte denna gång knipa några poäng, även om ÅIFK speciellt mot Täby och Vallentuna kunde ses som förhandsfavoriter.

På söndagen började B-slutspelet med en match mot Hammarby Handboll som gick till förlängning. Där lyckades pojkarna knipa segern på golden goal efter att ha spelat 4:20 av förlängingen utan mål åt någondera håll. I B-semifinalen fick laget revanch på Vallentuna som man förlorat mot i gruppspelet, och gick till B-final med det klara resultatet 18-10.

B-finalen var även den en jämn kamp mot HK Cliff, där ÅIFK ännu 2 minuter innan slut ledde med 2 mål. Då inträffade dock en klassisk "sulaaminen" som gjorde att motståndaren vände matchen och satte in vinstmålet till 8-9 med 10 sekunder kvar, och ÅIFK fick åka hem med en 6:e plats i bagaget.

Även om den sista matchen och även spelet i sin helhet lämnade en del att önska, var lagledningen överens om att turneringen gett en bra bild över vad som bör förbättras inför säsongsöppningen samt att samtliga matcher varit jämna var en positiv sak, även om flera denna gång slutade med förlust.

Resultat

  • Lör 2.9. HF Åbo IFK-HK Silwing/Troja 5-10
  • Lör 2.9. HF Åbo IFK-Täby HBK 7-9
  • Lör 2.9. Vallentuna HK-HF Åbo IFK 10-9
  • Sön 3.9. Hammarby Handboll-HF Åbo IFK 8-9 (efter förlängning)
  • Sön 3.9. Vallentuna HK-HF Åbo IFK 10-18
  • Sön 3.9. HK Cliff-HF Åbo IFK 9-8

Turneringens resultatservice

Bildgalleri

Öppna en av bilderna för att komma till gallerivyn.

Seuran uusimmat