B-poikien välipäivien harjoitusleiri Tukholmassa
Julkaistu: 27.12.2017 00.00

B-poikien välipäivien harjoitusleiri Tukholmassa

Åbo IFK:n B-pojat viettivät joulun välipäivät yhdessä Tukholmassa joukkueen harjoitus- ja pelileirillä. Joukkue harjoitteli yhdessä Turussa Tapaninpäivänä ja keskiviikkoaamuna ennen keskiviikon iltalähtöä Tukholmaan. Ruotsin puolella B-pojat tekivät neljä harjoitusta ja pelasivat harjoitusotteluita Huddinge HK:ta vastaan. Lisäksi ohjelmaan kuului monipuolinen Team Building ja yhden Elitserien ottelun tarkkailu. Reissulle lähdettiin 17 pelaajan, kolmen valmentajan ja joukkueenjohtajan voimin. Myös joukkueen sairasosasto lähti porukan mukaan länsinaapuria valloittamaan. Matkasta saatiin hyvä startti kevätkauteen ja opit mukaan tulevaan!

Tapaninpäivä 26.12. - perinteinen pingismestaruusturnaus

Tiistaina 26.12. B-pojat palasivat joululomalta perinteisin menoin pelailujen ja pingismestaruusturnauksen muodossa. Joulun lepäilyt oli levätty ja Bovalliuksen liikuntasalissa saatiin ensihiet pintaan koripallo- ja jalkapalloturnausten muodossa totisesti, mutta hyvässä hengessä.
Pelailujen jälkeen suoritettiin pingisturnauksen lohkoarvonta ja polkaistiin totisemmat pelit käyntiin. Turnauksen voittajaksi kruunattiin tänä vuonna Benjamin Fellman, joka pieksi finaalissa Nikon melkoisen päänaukomisen ja panosten asettelun jälkeen. Turnauksen tasoerot olivat isot ja muutama jumbofinaaliin eksynyt olisikin tarvinnut vähintään tennismailan palloon osuakseen. Turnauksen jälkeen saunottiin vielä porukalla joulusaunat.

Keskiviikko 27.12. - lähtöpäivä

Keskiviikkoaamuna joukkue kokoontui kahden tunnin lajiharjoitukseen Samppalinnaan. Teemana oli läpiajon harjoittelu: erilaiset fintit, etäisyys ja ajoitukset. Treenissä pojilla oli hyvä tempo, kun joulun rauha karistettiin teinipoikien jaloista. Illalla lähdettiin Siljan terminaalista kohti Tukholmaa.


Torstai 28.12. - Treenipäivä Tukholmassa

Varhain torstaiaamuna kello 6.10 21-henkinen turkulaislauma aloitti Tukholman maihinnousun. Joukkue siirtyi Tunnelbanalla vanhan kaupungin laidalle Mosebacke hosteliin majoittumaan ja aamupalalle. Torstaiaamun harjoituksissa Lilhjeholmin käsipallohallissa harjoiteltiin erilaisia heittotekniikoita maasta ja hypystä Sisu Idrottsböckerin hyökkäysvideoiden opastamina. Lisäksi tehtiin erilaisia hyökkäyspään ylivoiman valintatilanteita kovasta pelivauhdista.

Torstain iltaharjoituksessa tehtiin joukkuepuolustusta syksyn havaintojen pohjalta ja valmistauduttiin huomenna odottaviin harjoituspeleihin. Treenin loppua kohden matkapäivän väsymys alkoi näkyä myös treenin temmossa. Iltapalan jälkeen hiljaisuus koitti klo 23.00 Tukholmassa.

Perjantai 29.12. - Pelipäivä on juhlapäivä

Sikeästi nukuttujen yöunien jälkeen aamuherätys Tukholmassa koettiin klo 8.00 paikallista aikaa. Aamupalan jälkeen lähdettiin lähijunalla Huddingeen pelaamaan harjoitusotteluita. Peliareenana toimi käsittämättömän upea, juuri valmistunut Flemming hallenin pääkenttä. Harjoitusottelut oli sovittu paikallisen Huddinge IK:n kanssa seuran A-junioreita ja Herrjunioreita vastaan. Vastustaja oli isokokoinen ja koostui pääosin 01-00 syntyneistä, varmuudeksi muutamalla 99-syntyneellä vahvistuneena.

Aamulla pelattiin kolme lyhyttä 20 minuutin matsia. Näin pystyttiin takaamaan jokaiselle riittävästi peliminuutteja oikeantasoista vastustajaa vastaan ja erilaisia pelillisiä teemoja voitiin paremmin korostaa. Ensimmäisessä ottelussa ÅIFK 1 voitti ohiheittokilpailun lukemin 4-6. Toisessa ottelussa kakkosjoukkueet kohtasivat ja IFK:n keskipituudeltaan 140cm pitkä BP-joukkue voitti vahvalla esityksellä lukemin 12-16. Viimeisessä ottelussa kohtasivat jälleen ÅIFK 1 ja Huddinge 1, jonka turkulaiset voittivat jälleen lukemin 12-11. Kolmen taistelun jälkeen oli aika yhteiselle lounastauolle.

Lounastauon jälkeen ykkösjoukkueet kohtasivat uudelleen. Huddinge IK 1 yllätti turkulaiset housut kintuissa ottelun alussa ja repi viiden maalin kaulan kontrapelillään. Ottelun lopulla IFK paransi hyökkäystään ja kiri vielä tasoihin 11-11. Viimeinen ottelu Huddinge 2 - ÅIFK 2 päättyi ÅIFK:n tappioon 7-9. Huddingen kanssa järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja yhteistyö oli sujuvaa. Suosittelemme myös muille ikäluokille yhteistyötä Huddinge IK:n kanssa!

Otteluiden jälkeen siirryttiin Solnaan, jossa ruokaltiin poikien toiveesta Maxissa. Solnahallenissa katsottiin Ruotsin pääsarjan käsipallo-ottelu Ricoh-Redbergslid. Ottelu kääntyi vierasjoukkueen niukkamaaliseen voittoon 22-25, kun RIK:n maaliin tullut nuori maalivahti torjui viimeisellä 25:llä minuutilla 14 kertaa päästäen samalla vain neljä. Pelin tempo ja tilannekovuus ällistyttää Ruotsissa joka kerta. Ottelun erätauolla pojat pääsivät kuvaan käsipallolegenda Staffan Olssonin kanssa, joka oli saapunut seuraamaan poikansa Henrikin peliä. Se oli käsipalloa tunteville pojille päivän kohokohta. Kahdestaan otetut kuvat Staffanin kanssa päätyivätkin useamman pojan instagramiin!

Lauantai 30.12. - leirin viimeinen päivä

Lauantaiaamuna joukkue harjoitteli vielä yhdet harjoitukset Liljeholmenissa. Aamun aiheina olivat henkilökohtaisella tasolla reboundien vastaanottaminen ja joukkuetasolla puolinopeisiin lähtemisen mallit. Useamman pojan kroppa alkoi olla jo aika tukossa leirin aikaisemmasta rasituksesta, joka näkyi lämmittelyyn kuluvassa ajassa. Pitkäkestoinen ja kovatempoinen leiri on hyvää oppia myös palautumisen eri tekijöistä.

Harjoituksen päätyttyä pidettiin videopalaveri ennen joulua pelatun GrIFK-pelin pohjalta. Videolta ymmärtää paremmin, mitä itse kentällä tulee tehtyä.

Ruokailun jälkeen mentiin porukalla keilaamaan. Joukkueen keilakisan voitti Emil Långstedt ennen valmennusduoa Andya ja Akua. Keilauksen jälkeen käytiin Tukholman ydinkeskustassa Gallerian-ostoskeskussa, jonne muutamat saivat tuhlattua loput matkakassastaan. Kuuden aikoihin paikallista aikaa haettiin varustekassit hotellilta ja lähdettiin kohti terminaalia ja Turkua.

Leiri oli onnistunut ja hyvää pohjaa kevääseen! Saatiin alle laadukkaita treenejä ja hyviä matseja motivoivassa käsipalloympäristössä. Neljäpäiväinen yhdessätekeminen myös sitoo entisestään porukkaa.

Hyvää uutta vuotta! Treenit jatkuvat 2.1. puntilla!

Seuran uusimmat