ÅIFK BP01: Kehittävän kauden jälkeen nälkäisenä kohti toista BP vuotta
Julkaistu: 09.05.2017 00.00

ÅIFK BP01: Kehittävän kauden jälkeen nälkäisenä kohti toista BP vuotta

Suuren B-poikien ikäluokan (2001-2000 syntyneet) ansiosta Åbo IFK:n juniorit osallistuivat kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa kahdella joukkueella B-ikäisten poikien SM-sarjaan. Valmennukset yhdessä tuumin päätyivät osallistumaan sarjaan kahdella ikäluokkajoukkueella, jotta jokaiselle pojalle pystyttiin tarjoamaan riittävästi peliaikaa ja mahdollisuus kehittyä kavereidensa seurassa.

Nuorempi BP joukkue, BP01, lähti sarjaan yhteensä 14 pelaajan voimin. Joukkue koostui ainoastaan -01 ja -02 syntyneistä käsipalloilijoista, joten sarjan tarjoaman haasteen tiedettiin olevan kova. Edelliskaudella CP01-sarjassa joukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja joutui myös FINAL4-lopputurnauksen jälkeen tyytymään neljänteen sijaan. Edelle tuolloin kipusivat EIF, Atlas ja GrIFK.

Aku Kuusiston, Tuomas Laineen ja Andreas Nyströmin luotsaama poikapoppoo näytti kuitenkin heti B-poikien sarjan alkaessa, että peleihin ei olla lähdetty ”anteeksi pyytelemään”. Joukkue napsi sarjassa päänahat kaikilta kolmelta vuosi sitten paremmaksi osoittautuneelta joukkueelta. Muutamilla 2000-syntyneillä vahvistuneet EIF ja GrIFK kaatuivat kahdesti, kun taas Atlaksen kanssa pisteet jäivät molemmilla kerroilla kotikentille. Tasaisia, kovia ja kehittäviä otteluita on koko kauden ajan osunut joukkueen tielle ja sarjassa palkintona saavutettiin huikea viides sija.

Erityisesti pienikokoisen joukkueen puolustuspeli on ollut hyvällä tasolla läpi kauden. BP01 käyttää korkeaa, aktiivista ja pallokeskeistä eli jugoslavialaista 3-2-1 puolustusta. Työmäärä tällöin puolustuksessa kasvaa, mutta pienikokoisen joukkueen koon puutetta on päätetty paikata poikien hyvällä työmoraalilla. Palkintona tästä joukkue on päästänyt kovatempoisessa BP sarjassa keskimäärin vain 21 maalia ottelua kohden.

Kotimaan pelien lisäksi joukkue on osallistunut Ruotsissa turnauksiin saadakseen kovia kansainvälisiä pelejä. Syyskuussa, ennen sarjapelien alkua, joukkue osallistui Lidingö Cupiin Tukholmassa. Keväällä joukkue käväisi Irsta Blixten 2017 – turnauksessa Västeråsissa. Ruotsalaiset vastustajat tarjoavat kaivattua kovatempoista ja modernia käsipallo-oppia nuorelle joukkueelle, mutta myös toisaalta motivoivaa vaihtelua tuttuihin kotimaisiin vastustajiin.

Kuluvan kauden sarjapelit BP01 pelasi loppuun toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin perättäisinä päivinä vastaan asettuivat sarjan molemmat ääripäät. Ensin lauantaina 6.5. Turussa sarjajumbo Akilles kaatui hyvän pelin jälkeen lukemin 36-15. Heti seuraavana päivänä joukkue matkasi runkosarjan voittajan HC HIK:n vieraaksi Hankoon. Pojat haastoivat hankolaisia hyvin yhden puoliajan 14-12, mutta pisteet jäivät kotikentälle lukemin 32-23. Nyt sarjapelien päätyttyä vietämme muutaman viikon tauon, jonka jälkeen toukokuun lopulla edessä on vielä perinteinen kauden päättävä nurmikenttäturnaus Siuntio Cup.

Tulevaan kauteen 2017-2018 pojat lähtevät nälkäisinä ja ovat valmiina nostamaan tasoaan vielä tästäkin kaudesta. Kuluvan kauden ottelut ovat tarjonneet kovuutta isommilta vastustajilta ja muutamia tärkeitä ”yhden maalin” otteluita kartuttaa nyt joukkueen kokemusta. Tulevan kauden valmistelut alkavat heti kesäkuun alusta. Kesäkauden pre-seasonilla joukkue tulee harjoittelemaan kovaa, jotta syksyllä pojat ovat taas valmiita pelien jatkuessa. Kausi startataan Team Building-leirillä Laitilassa, jossa aikoinaan myös Denniksen miehet viettivät kesäleirejään.

Vaikka juniorikäsipallossa töitä ei tehdäkään vain juniorimitalien saavuttamiseksi, antaa se pojille paljon kaivattua lisäpotkua tulevan kauden harjoituksiin. Pojat ovat tietoisia, että riittävän laadukkaan työnteon kautta on mahdollisuus tulevalla kaudella saavuttaa myös juniorimitali. Se on hyvä tavoite kaudella saavutettavan pelillisten taitojen kehittymisen lisäksi.

Me teemme kovasti töitä ja aloitamme valmistautumisen tulevaan jo kesällä! Toivotaan suuremmilta vastoinkäymisiltä ja loukkaantumisilta vältyttävän, jolloin kovasta työstä saatettaisiin ansaita myös palkinto tulevalla kaudella!

Seuran uusimmat