ÅIFK - GrIFK  18 - 33

Samppalinnan palloiluhalli

Sarjakärki GrIFK vei pisteet kontrapelillään

ÅIFK-GrIFK 18-33 (9-17)

Launtaina ÅIFK:n B-pojat kohtasivat kauden hyvin aloittaneen GrIFK:n Samppalinnassa. Grani oli juuri niin kova, mitä ennakkoon osattiin odottaa. Ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta ja etenkin ottelun alussa kauniaslaisten nopea vastahyökkäyspeli koitui Åbon päänmenoksi.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kauniaslaisten komennossa, kun GrIFK rankaisi jokaisesta huonosta hyökkäyspään ratkaisusta. Nopeat heitot ja väkisin syötetyt pallot viivalle kostautuivat muutamassa sekunnissa omassa päässä, kun Grani takoi pääosin nopeajalkaisen ruotsalaislaiturin Emanuel Holfven voimin taululle lukemat 2-10 heti pelin alkuun. Aikalisän jälkeen Åbo paransi hyökkäyspeliään ja tulikin nopeassa tahdissa otteluun takaisin mukaan lukemiin 8-12, joka pakotti Granin aikalisälle. Ensimmäisen puoliajan viimeiset viisi minuuttia olivatkin taas synkät ja Grani kontrasi palloja ylikentän. Tauolle lähdettiin ansaitusti Granin 9-17 johdossa.

Toisella puoliajan Grani aloitti vahvasti ja lisäsi johtonsa nopeasti 11 maaliin. Åbon B-pojat pyristelivät vielä varttia ennen 7 maalin päähän, mutta lopun pienimuotoinen hermokontrollin pettäminen ratkaisi ottelun nopeasti. Viimeisellä vartilla molemmat joukkueet pääsivätkin kierrättämään koko rosteriaan. Lukemat muodostuivat lopulta turhankin rumiksi GrIFK:n eduksi, kun Edward Hammarberg tykitti kerta toisensa jälkeen kaukoheittonsa ohi Åbon maalivahtikaksikon.

Åbon B-pojista pelipäällä oli viidesti osunut Emil Långstedt, joka maalien lisäksi raatoi onnistuneesti joukkueen asemapuolustuksessa. Myös Eero Laine teki isoa työtä hyökkäyspäässä etenkin toisella puoliajalla rakentaen päättäväisesti hyviä maalintekopaikkoja joukkuekavereilleen.

"Grani pelasi hyvän pelin ja he rankaisivat jokaisesta huonosta hyökkäysratkaisustamme. Tarvitsemme lisää malttia hyökkäyspäässä tilanteiden rakentamisvaiheessa, mutta toisaalta Granin tasoista porukkaa vastaan kaikki maalintekopaikat tulee käyttää päättäväisemmin ja tehokkaammin. Positiivista oli asemapuolustuksen tasonnosto! Duuni jatkuu, siinä menee kärjen taso!" pohti joukkueen valmentaja Aku Kuusisto ottelun jälkeen.

Ottelut jatkuvat ensi lauantaina Porvoossa.

ÅIFK – Emil Långstedt 5, Eero Laine 4, Vidar Lepola 3, Jonne Karttunen 2, Niko Heinonen 2, Mikael Pesonen 1, Benjamin Fellman 1
GrIFK – Emanuel Holfve 8, Edward Hammarberg 6, Mikkel Nevala-Lehtonen 3, Alexander Qvist 3, Axel Nyström 3, Alexander Gumbler 3, Oskar Björklund 3, Anton Engström 2, Markus Ekman 1, Jonathan Stenberg 1, Casimir Dahlberg 1

Varoitukset: ÅIFK – 2: Fellman, Laine. GrIFK – 1.

Ulosajot: ÅIFK – 1×2 min: Långstedt. GrIFK – 0

Yleisö: 42.

Ottelupöytäkirja.

18 - 33

GrIFK
9 - 179 - 16
3'MaaliLångstedt Emil
5'MaaliKarttunen Jonne
9'VaroitusLepola Vidar
10'MaaliHeinonen Niko
12'MaaliLångstedt Emil
14'MaaliLaine Eero
16'MaaliLaine Eero
17'MaaliFellman Benjamin
18'MaaliLaine Eero
24'MaaliLepola Vidar
26'VaroitusFellman Benjamin
29'MaaliLångstedt Emil
31'MaaliLepola Vidar
31'MaaliLaine Eero
32'MaaliHeinonen Niko
33'MaaliLångstedt Emil
37'VaroitusLaine Eero
43'MaaliLångstedt Emil
43'UlosajoLångstedt Emil
44'MaaliLepola Vidar
48'MaaliKarttunen Jonne
49'MaaliPesonen Mikael