ÅIFK - SIF  24 - 23

Samppalinnan palloiluhalli, Samppalinna bollhall

Seger över Sjundeå och Irsta Blixten nästa

ÅIFK-SIF 24-23 (13-8)

ÅIFK:s C-pojkar vann SIF i en riktig thriller på söndagen. Båda lagen kom till matchen med lite knappa manskap, 10 respektive 9 spelare. Åbo fick efter en något nervös start grepp om matchen och kunde gå från 2-4 vid sex minuter till 13-8 ledning i pausvilan med fina insatser av Lasse Wulff som började matchen kraftigt. Andra perioden började med bra fart och fint målskytte av Rasmus Varjo, men ett par utvisningar på slutet och en skada gjorde att Sjundeå kom upp till 22-22 vid 42 minuter och tog ledningen 22-23 vid 46 minuter. I de sista fyra avgörande minuterna steg skadade Anton Finnberg åter fram, kvitterade till 23-23 och gjorde segermålet 24-23.

Vi fick koll på spelet genast i början. Marre [Marlowe Harewood] storspelade åter i målet och i försvaret var i synnerhet Amos Salminen en viktig länk. Det blev tajt mot slutet och vi hade lite tur med oss också. Inga tårar idag, men lite blod mot slutet blev det.

- James Mashiri, tränare

I väntan på nästa seriematch i Hangö den 14 april, åker C-pojkarna till Irsta Blixten i Västerås, Sverige, som ordnas 5–7.4.2024. Säsongens sista seriematch spelas den 20 april i Samppalinna, varefter det är dags för uteplaner och Sjundeå Cup.