PIF - ÅIFK   22 - 25

PIUG

ÅIFK tillbaka till segerspåret

PIF-ÅIFK 22-25 (8-15)

Åbo IFK inledde matchen starkt med två parader av Marlowe Harewood och efter en kvart var laget uppe i en tre måls ledning. Piffen tog tidsfrist, men åbopojkarna fortsatte tuta på och tog de sista tio minutera innan pausen med siffrorna 1-5 och gick på paus i en sju måls ledning.

Andra perioden började i jämna takter, men efter fem minuter började Piffen poängjakten på allvar och satte mera press i försvaret, vilket gav utdelning i flertalet kontringsmål. Med åtta minuter kvar hade Piffen reducerat till 18-21. Från ÅIFK steg då Anton Finnberg och Marlowe Harewood fram och säkrade segern med viktiga mål och räddningar under de sista minuterna.

Vi gjorde en bra första halvlek och tog en bekväm ledning inför pausen. Sedan tappade vi vårt fokus, så det blev lite nervöst och frustrerat, men vi går i rätt riktning nu. Matchens bästa och viktigaste händelse var förstås Oscar Lundbergs förstå mål i ÅIFK-tröjan och serien; "Benccu" har kommit bra in i spelet och gjort grymma framsteg under en kort tid.