Ordförandens kolumn

Ordförandens hälsning

Juniorverksamheten har denna säsong varit mycket aktiv med fina framgångar i olika åldersklasser. Våra unga D-pojkar deltog i serien med två lag varav det yngre tog FM-brons medan de äldre pojkarna födda 2005 tog en fjärde plats i sin serie. Våra A-flickor, varav de flesta ifjol tog guld som B-flickor, var igen bland Finlands fyra bästa lag. Bland våra unga finns många skickliga spelare som vi i framtiden hoppas se spela på högsta nivån med våra elitlag.

Det unga herrlagets spel förbättrades hela tiden under säsongen med jämna matcher mot de så kallade topplagen vilket visar att laget har stor potential att utvecklas till ett av lagen som spelar om de högre placeringarna i ligan om några år. Denna säsong räckte prestationerna till en åttonde placering i ligan.

Besim Qerimi som tränat herr- och damlaget i tre säsonger lämnar klubben. Jag vill i detta sammanhang tacka Besim för de gångna åren och för de insatser han gjort för klubben. Herrlaget kommer nästa säsong att tränas av Robin Karlsson som har en lång handbollsbakgrund från Karislaget BK-46. Den åboländska handbollen fick även den här säsongen uppleva lokalderbyn mellan Åbo IFK och Piffen där det inte saknades dramatik. Detta får vi igen uppleva nästa säsong.

Damerna som ifjol kämpade om brons avslutade grundserien på sjätte plats. På våren upplevde den smala truppen några bakslag och skador som gjorde att laget inte kunde nå medaljspel. Att vi haft få damspelare och luckor i junioråldersklasser har gjort en meningsfull tävlingsverksamhet utmanande.

Som ett steg i ledet för att bredda basen har vi startat ett divisionslag för damer, som ska bli ett komplement till tävlingsverksamheten. Det innebär att vi inte har ett FM-serielag för damer nästa säsong, utan arbetar på sikt för lag med större trupper. På herrsidan har vi seniorer i elitlag, divisionslag och oldboys. Ligalaget utgör toppen, men handboll ska ge glädje, styrka och hälsa genom hela livet.

Jag vill i detta sammanhang rikta ett stort tack till alla föräldrar och frivilliga som jobbar inom juniorverksamheten. Med en bred, aktiv och målmedveten juniorverksamhet bygger vi elitlag som består av egna begåvade spelare.

Föreningen riktar ett stort tack till alla sponsorer som möjliggör verksamheten.

I väntan på en ny intressant handbollssäsong som traditionellt kör igång med GANT Beach Cup i augusti vill jag önska alla handbollsvänner en varm och skön sommar!

Kaj Söderholm
Ordförande, HF ÅIFK


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Tammikuu   »
Kategoriat