Ordförandens kolumn

Ordförandens hälsning

Tävlingssäsongen 2016–17 är snart slut. När Du läser handbollskamraten 2017 spelar våra B-flickor och B-pojkar om finskt mästerskap i Final Four på Folksam Arenan i Sjundeå, där våra damer kämpade om bronsmedalj för tre veckor sedan.

De åboländska handbollsvännerna fick igen efter en nästan 20 års paus uppleva lokalderbyt mellan ÅIFK och Piffen med 505 åskådare på läktarna i Samppalinna och jag hoppas vi även nästa säsong får vara med om detta.

För våra damer var säsongen en mycket positiv överraskning. Våra unga spelare trädde fram på ett otroligt sätt och tog ansvar, vilket förde laget till medaljspel. Rutinen räckte inte riktigt till och det blev fjärde plats, med bara fyra måls marginal till bronsmedaljen. Vår yngsta damspelare gjorde mest mål i hela FM-serien och lagkaptenen var grundseriens bästa målskytt. Hela laget spelade över alla förväntningar och visade att damhandbollens framtid i Åbo är lysande.

Vårt unga herrlag började säsongen med jämna matcher mot topplagen, vilket visar att det finns potential att utvecklas till ett lag som kämpar om medaljer om några år. Herrarna tog sig vidare till slutspel, men avancerade inte efter den första omgången. Träningarna inför säsongen 2017–18 har redan börjat under ledning av tränaren Besim Qerimi som fortsätter lotsa dam- och herrlagen. Laget byggs på den nuvarande stommen med eventuella förstärkningar från den finska FM-ligan.

Juniorverksamheten har denna säsong varit mycket aktiv med fina framgångar och ett rekordantal lag i alla åldersklasser. Bland våra unga har vi talanger, som vi i framtiden hoppas få se i våra elitlag. Bredden är också viktig – vi vill ha lag och spelare på alla nivåer.

Jag vill i detta sammanhang rikta ett stort tack till alla föräldrar och frivilliga som jobbar inom juniorverksamheten. Med en brett och målmedvetet juniorarbete skapar vi framgångsrika elitlag av spelare som vi själva uppfostrat, samtidigt som vi håller alla kamrater med som spelare, tränare, lagledare och aktiva på lämpliga nivåer.

Föreningen riktar ett stort tack till alla sponsorer som möjliggör verksamheten.

I väntan på en ny intressant handbollssäsong, som traditionellt kör igång med GANT Beach Cup i augusti, vill jag önska alla handbollsvänner en varm och skön sommar!

Kaj Söderholm
Ordförande, HF ÅIFK


   
Lisää uutisia
Käsipallo
«  Toukokuu   »
Kategoriat