A-pojille tasapeli Atlantis FC:tä vastaan Naantalissa
Julkaistu: 18.03.2018 00.00

Harjoituskauden kahdeksannessa harjoitusottelussa IFK pelasi toisen tasapelin kolmen tappion ja kolmen voiton lisäksi helsinkiläisvierasta Atlantis FC:tä vastaan Naantalissa.

A-poikien Ykköseen valmistautuva IFK kohtasi tuulisella Karvetin tekonurmella Atlantis FC:n joka pelaa keväällä samalla sarjatasolla, Hyvän alun jälkeen vierailijat ottivat pelin hienokseltaan haltuunsa ja tekivät ansaitun johtomaalin puolen tunnin kohdalla rangaistuspotkusta jonka maalissa hyvin pelannut Nico Pesu oli lähellä torjua. IFK:n tasoitus tuli juuri ennen taukoa nopeasta vastahyökkäyksestä kun Ville Ahlskog sijoitti kolmannella yrittämällä pallon ohi pelaajarykelmän maalin perukoille.

Toinen jakso jatkui vierailijoiden hallinnassa ja he siirtyivätkin ansaittuun johtoon pian tauon jälkeen vasemmalta hyvin keskelle pelatun hyökkäyksen jälkeen. IFK:n tähtihetki ottelussa ajoittui tunnin pelin jälkeen kun kolmessa minuutissa peli käännettiin kahdella hienosti pelatulla hyökkäyksellä 3-2 johtoon. Ensin B-pojista apuun saatu Aleksi Eriksson pelasi upean syötön vasemmalta takaviistoon ja Ville Ahlskog sijoitti pallon varmasti pilkun tietämiltä maaliin. Seuraavaksi Ville vapautti hienosti toppareiden välistä Faton Pecin läpiajoon ja tämä tuikkasi pallon ohi vastaan rynnänneen helsinkiläismaalivahdin ja yht´äkkiä peli oli kääntynyt kotijohtoon.

Vahinko vain, että hyvä taistelu kääntyi tasapeliksi kymmenisen minuuttia ennen loppua kun Atlantis vielä iski tasoituksen IFK-puolustuksen kehnon purkupallon jälkeen kuudentoistarajalta.

Maalipaikkoihin nähden ehkä ihan oikeutettu lopputulos vierailijoiden hienoisesta hallinasta huolimatta. Edellä mainittujen lisäksi onnistujiin voidaan nostaa vahvasti keskikentällä töitä tehneet Aron Engblom sekä Saad Eddaifi.

”Yhteenkään harjoituspeliin ei olla saatu parasta kokoonpanoa yhtä aikaa kentälle, se on harmi. Poissaoloja ovat aiheuttaneet lukuisat loukkaantumiset ja sairastumiset sekä nyt myös yo-kirjoitukset”, toteaa valmentaja Juhani Leppänen. ”Sarjan alkuun on vielä kuukausi, toivottavasti saadaan kaikki terveiksi ennen sitä. Nöyrästi lähdetään omalla pelillä säilyttämään sarjapaikkaa keväällä. Vahva usko on, että siinnä onnistutaan”, hän lisää. ”Harjoittelu on ollut rikkonaista poissaolojen vuoksi. Ollaan kuitenkin yritetty saada rakennettua sitä omaa peliä pala kerrallaan. Tammi-helmikuu harjoiteltiin puolustamista, nyt ollaan siirrytty pelinrakenteluun ja viimeinen palanen on sitten murtautuminen ja maalinteko . Nähtäväksi jää missä kuosissa peli on sarja-avauksessa”, lopettaa Leppänen.