P13 (2005) D, P13 Ykkönen 8v8

ÅIFK keltainen - TPS/Tigers  10 - 5

Teräsrautela KHT B

Tapahtumarikas yleisöystävällinen ilta.

Vastassa TPS Tigers, salibandyjoukkue joka pelailee kevätkierroksen futista. Ennakolta hieman heikompi vastus, pojille tähdennettiin että sarjasijoituksia ei kannata liikaa katsella ja pelata peliä ennen kuin alkuvihellys ja loppuvihellys on kuulunut. Ottelu kuitenkin lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja ensimmäisellä minuutilla Elias täräytti pallo Tigersien verkkoon. Palloa siirreltiin suht. mallikkaasti pelaajalta toiselle ja maalipaikkoja luotiin useita. Kentän pieni koko hieman hankaloitti edelleen ja keskustassa ei tilaa ollut totutusti. Elias oli pitelemätön ja saldona jo neljä maalia ekalla jaksolla. Taukotulos oli ÅIFK:lle 8-1.

Toisella puoliajalla Tigersien valmennus oli selkeästi tähdentänyt pallollisen prässiä joka oli eri luokkaa kuin ekalla puoliskolla. Tigers ei enää avannut pääasiassa alhaalta rakentelemalla vaan pitkällä avauksella. Kärkenä olikin toisella jaksolla liukkaita kavereita ja tilanteista pääsi Tigers iskemään muutaman maalin. Pelin loppuun Walter ja Elias vielä lisäsivät maalieroa ja lopputulos 10-5 joka oli ihan oikeutettu molemmille joukkueille.

Toisella puoliajalla oltaisiin voitu lisätä maalieroa enemmän jos oltaisiin pelattu piirun verran enemmän joukkueena ja hyödynnetty kentän koko leveys. Paikkoja oli useita joista pienellä lisähuolellisuudella olisi tullut tulosta.

Valmennus näkee "työmyyrät" ja pelin rakentelijat kentällä, pelkkä maalinteko ja maalitilastoissa korkealle sijoittuminen ei ole niinkään tärkeää vaan se että ymmärtää peliä peli peliltä paremmin ja eri pelipaikkojen tärkeyden ja merkityksen.

"Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa". Työ jatkuu.

Jokainen pelaaja on tärkeä osa joukkuetta.