P13 (2005) D, P13 Liiga 8v8

ÅIFK mustat - Lieto Punainen  3 - 0

Kupittaa 2 KHT A

Kolmas nollapeli.

Lauantaina Kupittaalle saapui vieraaksemme Lieto punainen. Ilma oli jälleen helteinen ja teki pelaamisesta rankan. Vettä meni poikien kurkusta alas monta litraa. Lähdimme peliin ennakkosuosikkina sillä Mustat johtavat sarjaa puhtaalla pelillä. Liedon pojat ovat kuitenkin perinteisesti kovia taistelijoita eivätkä Mustat päässeet helpolla tässä ottelussa.

Ottelun alku olikin loistava meidän pojille. Heti ensimmäisellä minuutilla Nic laittoi avausmaalin vastustajan verkkoon. Pelin jatkui Mustien hallinnassa. Paikkoja luotiin kohtalaisen hyvin, mutta tietty rentous maalinteossa puuttui eikä maaleja saatu tehtyä hyvistäkään paikoista. Lisäksi vastuuta siirrettiin joukkuekaverille varsin usein. Tällä tarkoitan sitä, että syötettiin vielä kaverille vaikka olisi itsellä ollut paikka laukaista. Maalinteossa tarvitaan päättäväisyyttä ja itsekkyyttäkin. Ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla Franz teki joukkueelle helpottavan toisen maalin.

Toinen puoliaika oli miltei samanlainen kuin ensimmäinenkin. Mustat hallitsivat peliä ja Liedon pojat taistelivat sinnikkäästi. Vastustaja yritti varsin suoraviivaisesti pelata nopealle hyökkääjälleen mutta Aarne ei tukaliin tilanteisiin joutunut maalillaan koko pelin aikana. Ehkä parissa tilanteessa Mustien toimihenkilöiden pulssi hieman nousi korkeammalle. Pelikello näytti aikaa 50 minuuttia kun Nic teki ottelun toisen maalinsa. Joissakin tilanteissa hyökkääjän pitää tehdä nopea ratkaisu ja saada mahdollisimman nopea laukaus aikaiseksi. Sellaiseen tilanteeseen on mainio vaihtoehto puhdas "kärkipotku". Ehkä Nicillä ei tilanteessa kauhean kiire ollut, mutta puhdas "kärkipotku" meni maaliin ja taisi sujahtaa vielä maalivahdin jalkojen välistä.

Mustat eivät aivan parhaimmalle tasolleen päässeet, mutta 3-0 voitto oli ansaittu. Maalintekopaikkoja loimme ja huolellisemmalla viimeistelyllä maalisarakkeessamme olisi suurempi numero. Lisäksi aina kun omassa päässä ei maaliverkot heilu niin se lämmittää aina..