P13 (2005) D, P13 Liiga 8v8

RaiFu Vihreä - ÅIFK mustat   1 - 5

Raisio Kerttula KHT B

Mustilla toiseksi viimeinen runkosarjaottelu, ja tasan yksi päämäärä.

Mustat matkustivat torstaina 7 kesäkuuta Raisioon RaiFu’n vieraaksi. Joukkueella on läpi vuosien ollut haasteita saada hyvää tulosta aikaan Raisiossa, joten vaikka sarjataulukon mukaan lohkoykköset pelasivat lohkokymppejä vastaan – hikinen iltapuhde oli tiedossa.

Asetelmat ennen ottelua olivat myös hyvin selvät; voitolla Mustat varmistaisivat lohkovoiton ennen viimeistä kierrosta, ja saisi näin mahdollisuuden karsia paikasta ensi syksyyn Alueliigaan. Tällainen alitajuinen hermostus näkyi hyvin selvästi poikien pelaamisessa, ja vaikka ottelu alkoi meidän täydellisessä kontrollissa, kyky laittaa pallon vastustajan maaliin tuntui vaikealle. Iso plussa toki myös RaiFun maalivahdille joka teki heti ottelun alussa muutama loistava torjunta, mutta Mustien seinä kolmannelle ottelun kymmenellä minuutilla oli sitten liikaa ja Anttonilla oli helppo työ siirtää joukkueen 1-0 johtoon.

RaiFu ei lannistunut tästä vaan lisäsi sen sijaan prässiä hyökkäyskolmanneksella missä ÅIFK’n epävarman purun jälkimainingissa he tasoittivat pian peliin 1-1. Loppuajan ensimmäisestä puoliajasta pallo pysyi karkeasti sanottuna ilmassa, eikä kummallakaan joukkueella päässyt pidemmäksi ajaksi hallitsemaan tilannetta kentällä. Maalivahdimme Aarne teki tärkeän torjunnan RaiFun läpiajossa, mutta oikeutetusti mentiin puoliajalle 1-1 tilanteessa.

Puoliajalla keskusteltiin nopeasti läpi tilanteen, oltiin kaikki samaa mieltä että olemme se hallitsevampi joukkue ja sovittiin muutaman tärkeän pointin miten edetään. Ja tulosta alkoi näkyä viisi minuuttia myöhemmin, jolloin illan show alkoi; yhdeksässä minuutissa Franz takoi tyylipuhtaan hattutempun missä koko joukkue näytti katsojille mitä he oikeasti osaavat. Pallo liikkui, pojat hakivat väleihin, antoi tukea ja teki töitä toistensa puolesta – se kuka lopuksi tekee ne maalit ei ole se tärkeä juttu, vaan se, miten joukkue pääsee paikkoihin tekemään niitä.

Tämän tehokkaan jakson jälkeen ottelu oli jo periaatteessa ratkennut ja loput ajasta pelattiin pois tarkasti ja tarkoitusmukaisesti. Otto pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemat viiteen yhteen ottelun viimeisellä kymmenen minuuttisella.

Tulos tarkoittaa siis sitä että Mustat karsivat Alueliigapaikasta B-lohkon kakkosia vastaan, ja tuleva vastustaja selviää 16.6 kun viimeinen kierros kevätsarjasta pelataan. Tavoite ryhmälle on läpi kauden ollut yksi ja ainut, nousu, ja siihen lähdetään nyt valmistautumaan. Toivottavasti pääsemme vielä juhannusviettoon sarjanousijana…