Ystävyyskaupunkiturnaus ohi!
Julkaistu: 01.08.2018 00.00

Ystävyyskaupunkiturnaus ohi!

Åbon pelit alkoivat komealla voitolla VJS:stä. Komeaksi voiton teki se, että VJS pelaa sarjatasolla etelä-länsiliigaa. Pojat olivat kuitenkin latautuneet peliin ilmeisen hyvin ja peli kulki 2-0 voiton arvoisesti. Hienoa!

Perjantain toinen peli pelattiin Pietarsaaren Jaroa vastaan. Jaro pelistä tulokseksi jäi tappio harmillisesti, mutta kuitenkin niin, että omalla pelisuorituksella joukkueen olisi ollut mahdollista edetä tavoittelemaan turnauksen 1-16 sijoituksia.

Lauantaina pelit alkoivat näin kesälomilta juuri palanneen näkökulmasta kukonlaulun aikaan. Kupittaalle kokoontui helteiseen tuuliseen aamuun klo 8 reippaat pelurit ja vähän väsähtäneet toimihenkilöt. Vastassa oli Viron TJK Legion. Pelin alussa Åbolla oli loistavia tilanteita, mutta maalia ei saatu aikaan. Lopulta Legion vyöryi voittoon 4-1.Legionista erityisesti jäi mieleen dynaaminen monitoimija: sama henkilö videoi pelin ja piti yllä kannatusjoukkoja soittamalla torvea ja huutamalla kannustushuutoja. Häviön myötä selvisi kuitenkin se, että tänä vuonna Åbo pelaa sijoista 17-32.

Lauantain toinen peli pelattiin Turku Unitedia vastaan. Pelissä oli hauska vire siinä mielessä, että vastassa oli pojille tuttuja Åbon 03 ikäluokan pelaajia sekä lisänä KaaPon ja TuNl:n pelaajia. Pelin alku oli tahdotonta vääntöä. Puoliajalla Sami sai poikiin ajettua voitontahtoa ja lopulta ottelusta saaliina saatiin täydet pisteet. Sunnuntaina siis edessä oli loput sijoituspelit sijoista 17-20.

Yksi ilo lauantain voitossa oli myös se, että sunnuntaina saimme aloittaa pelimme tuntia myöhemmin kuin häviöllä. Kokoontuminen sunnuntain peleihin oli siis vasta klo 9. Luxusta! Tiedossa oli ensimmäiseksi peli FC Espoota vastaan. Ottelu oli tasaista puurtamista, tilanteita oli molemmissa päissä, mutta maalia ei kumpikaan joukkue peliajalla saanut aikaan. Näinpä mentiin armottomaan rankkarikisaan. Vedoilla 3-2 voitto sinetöityi Åbolle ja turnauksen viimeiseen peliin vastaan asteli Jippo.

Jippo on Joensuulainen joukkue, joka pelaa PSL-sarjaa (Puolen Suomen liiga). Tiedossa oli siis kova vastus. Peli oli tasainen pitkään ja näytti jo siltä, että ollaan päätymässä maalittomaan tulokseen, kunnes Jippo sai maalihanat auki. Aivan peliajan lopulla Jippo teki vielä toisen maalin, joten Åbolle pelistä 2-0 häviö ja turnauksen sijoitus 18.

Pojat olivat pelin päättyessä pettyneitä häviöön vaikka toimihenkilöiden puolella osattiin jo iloita hienoista pelisuorituksista ja tiukoista taisteluista kovia joukkueita vastaan. Sijalla 18 olimme turnauksen toiseksi paras kokonaan turkulainen joukkue, edellä oli vain FC Inter sijalla 5. Taakse jäi monta hyvää joukkuetta. Samoin otteluiden tulokset olivat kohtuullisia: suurin häviö koettiin lopulta turnauksessa prossille kivunneen TJK Legionia vastaan.

Viikonlopun ilma oli kuuma. Lämpötilat hipoivat 30 astetta ja aurinko paahtoi. Urheilujuomaa sekoitettiin turnauksen aikana reilut 10 litraa. Juoma ei erityisesti kuulemma makuhermoja hivellyt, mutta ilmeisesti juomassa ainekset olivat hyviä, koska turnaus näin komealla tuloksella läpi vietiin. Myös poikien keskinäinen oleminen on aina hauskaa nähtävää ja kuultavaa. Kaikki näyttivät viihtyvät turnauksessa mukavasti. Nyt jatketaan normaalisti harjoituksia ja syksyn sarjakierroksia näiden rohkaisevien tulosten myötä.

Välillä pelattiin vähän koripalloakin valmentajien suunnitellessa taktiikkaa. Alla myös kuva, jos näkee, että lapset on luotuja liikkumaan. Kuvaushan kesti lähes 2 minuuttia, joten on kohtuutonta odottaa, että edes joku katsoisi kameraan!

Seuran uusimmat