Arkipäivän komiikkaa ja tilannepäivitystä!
Julkaistu: 21.05.2018 00.00

Arkipäivän komiikkaa ja tilannepäivitystä!

Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä joukkueen kauden tavoitteen kannalta. Takana on 4 sarjapeliä. Taskussa myös 4 voittoa ja sarjan johtopaikka. Vielä on kuitenkin edessä 5 sarjapeliä, joista jokainen piste on tärkeä ja tavoitetta edistävä.

Pojat ovat tehneet paljon töitä omaksuakseen tapansa pelata ison kentän peliä. Työtä on tehty niin harjoituksissa, omatoimisesti, harjoituspeleissä ja sarjapeleissä. Kehitystä on tapahtunut hurjasti ja eilen kentällä nähtiin upeaa pelaamista. Uskokaa vaan, Sami selitti eilen pitkän jutun siitä, mitä kentällä nähtiin. Sillä hetkellä ymmärsin kaiken. Tällä hetkellä mieleen on jäänyt vain ”rotation”. Tällä tarkoitetaan sitä, että pelaaja osaa huomioida kentän tapahtumat siten, että osaa olla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja vieläpä hyvässä peliasennossa. Saattaa olla, että Sami tarkoitti sillä jotain muuta, mutta näin minä sen ymmärsin. Lisäksi ymmärsin sen, että tämä on taito, jota on vaikea opettaa. Se vain opitaan sitä kautta, että peliä ymmärretään, osataan ajatella ja olla älykkäitä. Tässä kohtaa erityisesti mainittiin meidän huippukova kolmikko Julius, Alfons ja Kalle. Vaikka joitain nimiä joskus nostetaankin esiin, täytyy kuitenkin aina muistaa, että jalkapallo on joukkuelaji. Koko joukkue on nostanut suoritustaan koko kauden ajan ja nyt kentän reunalle välittyy pojista rauhallinen peli-ilo.

Tätä peli-iloa on mukava katsoa. Ilokseni voin todeta, että peleissä on ollut enemmän vanhempia katsomassa ja kannustamassa kuin edellisellä kaudella. Erityinen kiitos ja kunnia vanhemmille siitä, että meidän katsomosta ei kuulu vastustajaa tai tuomaria kommentoivaa tai herjaavaa huutoa vaan huudot liittyvät aina kannustamiseen. Näin sen kuuluukin olla juniorikentällä. Tukemme on pojille tärkeää, jatketaan samaan malliin!

Tulevasta kesästä sen verran jo ennakkoon, että kunhan kausi on potkittu loppuun, pidämme lomaa. Loman ajankohta sijoittuu nyt ajalle 28.6.-12.7. Loman jälkeen olisi hienoa, jos saisimme järkättyä yhteisen kesälomaretken Vaasaan seuraamaan U19 Em-sijoituspeliä. Tämä olisi loistava tilaisuus nähdä tulevaisuuden huippuja tositoimissa.

Heinäkuun lopussa pelataan myös Ystävyyskaupunkiturnaus, johon ÅIFK P14 on saanut tänä vuonna kutsun. Kyseessä on kansainvälinen huipputurnaus. Turnaus pelataan Kupittaan kentillä ja tarjolla on useita loistavia mahdollisuuksia testata omaa tasoaan kovassa seurassa.

Ennen näitä kesän tapahtumia hoidetaan nyt kuitenkin kaikki kunnialla kevään viimeiset koulupäivät.

Seuran uusimmat