ÅIFK voittoon Kemiön nurmikenttäcupissa!
Julkaistu: 07.08.2017 00.00

ÅIFK voittoon Kemiön nurmikenttäcupissa!

Turnauksen pelitapa molemmilla joukkueilla oli 8 v 8. Voitokas ÅIFK joukkue aloitti peliurakkansa lauantaina SoVoa vastaan. Somerolaiset kaatuivat komein 9-0 lukemin. Lauantain toinen peli pelattiin Sibbo V:ta vastaan. Jostain syystä tässä pelissä pojat eivät oikein saaneet omaa peliään kulkemaan ja muutaman onnettoman pelitilanteen kautta peli hävittiin tiukasti 1-2. Lauantain viimeinen peli pelattiin tuttua vastusta eli FC Inter punaista vastaan. Pojat latoivat tauluun lähes samat lukemat kuin kaksi päivää aiemmin piirisarjassa, Inter kaatui lukemin 6-0. Tästä oli hyvä lähteä kotiin keräämään voimia sunnuntain peleihin.

Sunnuntain pelit joukkue aloitti VG-62:sta vastaan. Peli oli jälleen poikien hallinnassa, mutta maalit antoivat odottaa itseään. Onneksi pojat pusersivat pelistä työvoiton 1-0. Päivän seuraava peli pelattiin SIFiä vastaan. Panoksena ei ollut enempää eikä vähempää kuin paikka finaaliin. Tiedossa ennen peliä oli, että lohkon voittaakseen poikien pitäisi voittaa SIF neljän maalin erolla. Pojat pelasivat hyvän ja katsojan silmää hivelevän pelin. Pallo liikkui ja tuomari totesi pelin jälkeen pelin olleen tylsää tuomaroitavaa, koska peli oli alusta lähtien Åbon hallintaa. Voitto kotiin numeroin 7-0 ja paikka finaaliin TPK:ta vastaan!

Finaalia odotellessa pojilla oli aikaa syödä ja levätä ja tietenkin potkia palloa. Peliin lähdettiinkin pitkän odottelun jälkeen hyvin latautuneena. Pelin alusta lähtien peli pyöri lupaavasti TPK:n puolustuspäässä. Ensimmäisellä puoliajalla pojat pusersivat 1-0 johtoon. Lopulta finaali päättyi 3-0 Åbon voittoon. Vastuuvalmentajan mukaan voiton avain oli siinä, että pojat pystyivät pelissä toteuttamaan harjoituksissa opeteltuja asioita. Pelillisesti Åbo oli monipuolisempi ja hyvin tasapainossa läpi pelin. Tärkeänä asiana valmentaja nosti esiin sen, että pojat luottivat omaan tekemiseen. Pojilla oli peli-iloa, joka välittyi niin valmentajalle kuin katsomoonkin pelaamisen helppoutena. Poikien pelaamista oli jälleen ilo katsoa. Lopultakin voiton ratkaisi vastuuvalmentajan mukaan kuitenkin se, että jos finaalipeliä on odotettu 3,5 tuntia rankassa vesisateessa, ei peliä viitsi enää mennä häviämäänkään. Hyvä näin:)

Turnauksesta mieleen jäi sekä pelaajille että muille turnaukseen osallistujille Suomen kesä. Lauantaina paistoi ja ilma oli välillä jopa kesäisen lämmin. Sunnuntai taas näytti parhaat syysmyrskyt: vettä vihmoi enemmän tai vähemmän koko päivän ajan. Porukka oli turnauksen jäljiltä väsynyttä, märkää ja iloista.

Kuvassa virallinen ja väsynyt turnausrakki Erkki sekä pojat seuraamassa Åbon toisen joukkueen turnauspelejä.

Seuran uusimmat