30
HEI
13.00
P03, Turnaukset

ÅIFK Musta - Ystävyyskaupunkiturnaus 2017 SJK  0 - 3

Kupittaa 2

Ystävyyskaupunkiturnaus 28-30.8.2017

Ystävyyskaupunkiturnaus pelataan vuosittain Turussa P14 ikäluokan kesken, tänä vuonna helteisenä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Mukaan kutsutaan Suomen parhaita joukkueita sekä huippujoukkueita Venäjältä, Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Puolasta. Turusta mukana on ÅIFK, TPS, Inter ja TPK . Turkulaisten joukkueiden kesken buffettivuoro kiertää ja tänä vuonna buffettia piti ÅIFK P03 joukkue.
Tänä vuonna mukana myös söpöksi kehuttu myyntikärry. Poikien vanhemmat ja isovanhemmat olivat leiponeet herkullisia leivonnaisia ja spesiaalina oli kehutut vohvelit ja lämpimät toastit. Suuri kiitos kaikille talkoolaisille!


ÅIFK P03 pojat saivat arvokasta kokemusta kovista peleistä. Mukana peleissä oli myös poikia P04 joukkueesta. Turnauksen ÅIFK P03 Fair Play pelaajaksi valittiin maalivahti Saku. Kovista peleistä huolimatta suurempia loukkaantumisia ei peleissä sattunut, vaikka osalle pelaajista tuli paljon peliminuutteja. Myös maalivahtien jalat oli kovilla pelissä; Roopella pohkeseen kova isku ja Sakulla vanha reisivamma alkoi oireilemaan. Maalivahti Saku kaikkensa antaneena :)

Harjoitukset jatkuvat tiistaina, Mustilla eka sarjapeli keskiviikkona 2.8 Salossa ja Kemuilla Nurmiturnaus Kemiössä 5-6.8. Kemujen eka sarjapeli on 16.8

Valmentajien yhteenveto turnauksesta;
Poikien turnaus alkoi kovimmalla mahdollisella haasteella. Pietarin Zenitin akatemia on lähellä euroopan huipputasoa ja kuvaavaa on, että he olivat viimeksi päästäneet maalin turnauksessa vuonna 2014. Tänä vuonnakaan he eivät päästäneet kuin yhden maalin ja turnauksen maaliero 29-1 kertoo paljon vaikka heidän sijoitukseksi jäi viides sija puolivälierän rankkaritappion jälkeen. Tulos 0-4 oli siis ÅIFK:lta hyvä suoritus ja ajoittaiset hyökkäyksenrakentelut myös onnistuivat.

Toinen ottelu oli heikompi koska FC Espoo tuntui aika tasapäiseltä vastukselta. Saatiin kuitenkin turnauksen avausmaali tehtyä, mutta lopputulos häviö 1-3. Sitten vastus taas koveni. Porin ykkösjoukkue Jazz, jolla oli myös vahvistuksia Ahvenanmaalta. Lopputulos 1-6 repsahti Jazzin nopeiden hyökkääjien toimesta, mutta ÅIFK oli pelissä mukaan ja tasoitti pelin ensimmäisen jakson lopussa. Harmittavasti Jazz sai ”pukukoppimaalin” ja karkasi toisella jaksolla. Sijoituspelissä tuli vastaan yhdistelmäjoukkue Turunmaa (käytännössä TPK02+PIF eli vahva joukkue). Hienon taistelun ja Sakun lukuisten huipputorjuntojen jälkeen päästiin johtoon, mutta lopputulos 1-1 oli oikeutettu. Tällä kertaa rankkareilla häviö.
Sunnuntain aamupelissä vastassa tuttu TPK03. Tuomariksi joutui Aku ja pelissä oli vähän välipelin makua. TPK karkasi 0-2 johtoon ja ÅIFK:n syöttöpeli toimi vasta lopussa Johanneksen hienon vaparimaalin jälkeen ja tasoituskin olisi ollut mahdollinen. Kuitenkin rankkarista TPK teki loppulukemat 1-3. Viimeiseen peliin tuli vastaan SJK. Se oli pojilta oikeastaan turnauksen paras ottelu, Zenit taistelun ohella. Meillä oli hyvää pallonhallintaa ja hyvät paikat 1-1 tasoitukseen toisella jaksolla, mutta laukaustarkkuus oli huono ja SJK sai vastahyökkäyksestä 0-2 maalin ja lopussa vielä yhden lisää.
Voittoja ei siis turnauksesta kertynyt, mutta täytyy muistaa kivikova taso. Ystävyyskaupunkiturnauksen top16 on jopa kovempi kuin SM-turnauksen top16. Sijoilla 17-32 oli useampi ELL tason joukkue, mm Kaapo ja Ilves. Silti meillä olisi ollut potentiaalia voittaa useampikin ottelu joten pojat varmasti näkivät ettei suomen kärki mene tavoittamattoman kaukana. Kovaa työtä ja treeni-intoa se kuitenkin vaatii. Ja osa pojista sopeutuu kovempiin vastustajiin nopeammin kuin toiset, se on ihan luonnollista. Toisaalta syksyn alueliigavastuksista monet sijoittuivat ÅIFK:ta korkeammalle joten meille on riittävästi haastetta niissä peleissä. Ilahduttavaa turnauksessa oli myös 04-poikien ennakkoluuloton peli.

Teksti Päivi ja Teppo sekä kuvat Birgitta ja Nita








Tilastot

0 - 3

Ystävyyskaupunkiturnaus 2017 SJK
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista