20
KES
19.45
P03, P14 Liiga

ÅIFK musta - MuSa  3 - 0

Kupittaa 2 KHT

ÅIFK P03 Mustat Alueliigaan!

ÅIFK P03 raivasi tiensä alueliigaan. Tappioton sarja maalisuhteella 58-2, mutta silti vain nousua varten vaaditaan vielä kerrasta poikki ottelu. Kova paikka junnupelaajille, mutta kovat haasteet kasvattavat. Ja hyvin pojilla pää kesti.

Ottelun luonteeseen vaikutti navakka tuuli, ja ÅIFK pääsi alussa painamaan myötätuuleen kovalla prässillä. Pallo pyöri ensimmäiset 10 minuuttia käytännössä koko ajan MuSan kenttäpäädyssä. Alkupainostuksen jälkeen MuSa pääsi hieman peliin mukaan ja kärjen nopea nro 10 aiheutti syöksyillään pientä vaaraa myös ÅIFK:n päätyyn. Roope Nurminen oli kuitenkin varmana parissa erikoistilannehässäkässä. Sitten reilun vartin jälkeen saatiin vapauttava johto-osuma. Joel Piironen ja Reko Huttunen prässäsivät onnistuneesti MuSan maalivahtia ja Johannes Perälä pääsi katkaisemaan syötön, varma sijoitus alakulmaan 1-0. Reipas puhuri vaikutti edelleen peliin ja moni ÅIFK:n hyökkäys karkasi päädystä yli. Vastaavasti MuSan pitkät syötöt jäivät lyhyeksi. Peli oli hieman sekavaa ja ÅIFK:n kova prässi alkoi vähän hyytyä. MuSalla oli kulman jälkeen laukaus vastapalloon, mutta Roope torjui hienosti. Puoliaikatilanne 1-0.

Tauolla ÅIFK:n valmentaja Peter Nuyttens korosti pallonhallinnan merkitystä johtoaseman kontrolloimisessa. Tuulikin hieman tyyntyi ja jaksoon saatiin unelma-alku. Johannekselta hyvä ristipallo Simonille, häneltä loistava poikittaissyöttö maalin eteen, jossa oli kaksikin ÅIFKlaista. Joel suti vähän ohi pallosta, mutta Jamie Vardymaisesti käsi kipsissä viilettänyt Leevi Härkönen ohjasi pallon varmasti sisään. 2-0 ja alkoi näyttää hyvältä. MuSa pääsi nyt lyömään palloa pieneen myötäiseen, mutta ÅIFK:n puolustuskolmikko Erik-Akseli-Rasmus oli betonia. Jakson puolivälissä saatiin lopullinen ratkaisu. Hyökkäyksen dynamo Johannes esitti yhdistelmän tahto ja taitoa ja lopulta ujutti pallon etukulmasta pitkän kuljetuksen jälkeen. MuSa taisteli kovaa loppuun asti, mutta peli pysyi ÅIFK:n kontrollissa. Keskikentällä ÅIFK:n kapteeni, väsymätön Emil Paasio ja joka paikkaan ulottuva Cristi Petre eivät antaneet porilaisille kuitenkaan mahdollisuuksia. Samoin wingbackit Simon ja Ilmari juoksivat valtavan määrän kilometrejä joukkueen eteen. Myös vaihtopelaaja Osama ja Vertti toivat kentälle kaivattua virtaa. Lopputulos 3-0 ja ÅIFK:n helpottuneet juhlat käyntiin.

Nousua on jahdattu pitkään ja kärsivällisesti, joten hienoa koko joukkueen kannalta, että se vihdoin toteutui. Kuvaavaa on, että myös ÅIFK:n toinen peliryhmä oli lähellä karsintapaikkaa. Kevät on ollut haastavaa aikaa, kun pelaajia ei ole voinut käyttää kuin toisessa joukkueessa. Onneksi on saatu apua ÅIFK P04 joukkueesta, joten iso kumarrus sinne suuntaan.

Sinänsä sarjoilla ei ole niin väliä, vaan tärkein työ tehdään harjoituksissa. On kuitenkin turhauttavaa, jos sarjajärjestelmä tuntuu olevan kummallisen joustamaton. Hyvä esimerkki on talven lisäkarsinnasta alueliigaan noussut RaiFu, jolla ei ollut mitään vaikeuksia pärjätä sarjassa. Tuntuisi myös, että MuSalla olisi varmasti AL tasoinen joukkue. Toivottavasti syksyksi saadaan hyvätasoinen piirin liiga, jotta tarjotaan riittävän laadukkaat sarjat joukkueille, jotka haluavat tehdä laadukasta työtä. Paradoksaalista on, ettei ELL:stä voi ollenkaan tippua kevätkierroksella. Siellä on paineettomia pelejä tarjolla, mutta piirisarjassa pelataan veitsi kurkulla.

Teksti Teppo
Kuvat Päivi

Tilastot

3 - 0

MuSa
(1-0)
15'MaaliPerälä Johannes
15'MaalisyöttöHuttunen Reko
40'MaaliHärkönen Leevi
40'MaalisyöttöPiironen Joel
46'MaaliPerälä Johannes
46'MaalisyöttöLångstedt Simon

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista